یادداشتهای قاصدک اجتماعی درباره وبلاگ در کتابی خواندم که میزان فرزانگی و فهم و درک انسانها بر دو عامل استوار است ؛ گفتن سخنی دلنشین و پسندیده و داشتن دلی سخن پذیر. دوست عزیز به وبلاگ یادداشتهای قاصدک خوش آمدید . مطالب وبلاگ من در خصوص سایبر و امنیت رایانه , مسائل اجتماعی و مذهبی خواهد بود . سعی خواهم کرد که با بیان مطالب متنوع , وبلاگ جذابی را خدمتتان ارائه کنم . ترجمه هایی که در این وبلاگ مطالعه میکنید بیانگر دیدگاههای نویسنده وبلاگ نیست . از این که لحظات گرانبهایتان را صرف بازدید از وبلاگ من می کنید متشکرم . هرگونه استفاده از مطالب وبلاگ با ذکر منبع بلامانع است . بنا به دلایلی تصمیم گرفتم که آدرس وبلاگمو از sorushafshar.blogfa.com به آدرس جدید mydandelions.loxblog.com تغییر بدم . و از این به بعد مطالبم رو در این آدرس منتشر خواهم کرد . آخرین مطالب
نويسندگان جمعه 27 بهمن 1391برچسب:کلینتون , باراک اوباما , یادداشتهای قاصدک , نتانیاهو , ایران , اسراییل , آمریکا , جان کری , خاورمیانه , اپوزوسیون , هفته نامه اشپیگل, :: 9:51 :: نويسنده : سروش افشار
هیلاری کلینتون" طی نامه ای، رئیس جمهوری آمریکا را به انجام اقدامات مهمی برای حل مشکلات این کشور در عرصه داخلی و خارجی از جمله کنار آمدن با ایران توصیه کرده است.
خاورمیانه یک میدان مین است/ در قاهره، غزه، تل آویو و تهران همه چیز طبق میل ما پیش نمی رود
با ایران مذاکره مستقیم کنید و امتیاز گسترده دهید
ایران، عراق سوریه و حزب الله سبب وحشت ما شده اند
حتی در میان گروههای اپوزیسیون داخل ایران نیز کسی خواهان دست برداشتن از فعالیت هسته ای نیست
واشنگتن باید اذعان کند که ایران یک قدرت منطقه ای است و از تلاش برای تغییر نظام این کشور دست بردارد
نتانیاهو بخشی از مشکل در خاورمیانه است/ او به خواسته های ما توجهی نکرد
هیلاری کلینتون" وزیر خارجه سابق آمریکا در نامه خداحافظی خود از دولت "باراک اوباما" توصیه هایی را مطرح و تاکید کرده عمل کردن به آنها می تواند در دور دوم ریاست جمهوری اوباما بسیار مفید باشد. وی در این نامه که متن کامل آن در شماره اخیر هفته نامه اشپیگل آلمان منتشر شده، آورده است : ما در رقابت های انتخاباتی سال 2008 رقیب هم بودیم و در مقابل هم ایستادیم، اما در دولت با احترام با یکدیگر روبرو شدیم. طی چهارسال گذشته ما دستاوردهایی داشته و از رسیدن به اهدافی نیز بازماندیم.
کلینتون با اشاره به اینکه خداحافظی اش از وزارت خارجه دلایل شخصی دارد خطاب به اوباما افزوده است: بسیاری به شما توصیه می کنند اکنون به مسائل داخلی متمرکز شوید. شما می توانید با ابتکارات بی خطری در حوزه سیاست خارجی مانند لغو تحریم ها علیه رژیم کاسترو این مسئله را تعدیل کنید، با پیمان های نظامی ارزش دوباره ای به همسایگان چین داده و از پشت صحنه امور را اداره کنید.
زندان گوانتانامو را ببند
وزیر خارجه سابق آمریکا همچنین خروج کامل آمریکا از افغانستان را برای دور دوم ریاست جمهوری اوباما مفید ارزیابی کرده و توصیه می کند نگذارد فرماندهان ارتش، وی را وادار به نگاه داشتن هزاران نظامی آمریکایی در افغانستان کنند. کلینتون هر گونه تلاشی برای پویایی اقتصادی در داخل مرزهای آمریکا، تشدید قوانین استفاده از سلاح، بستن زندان گوانتانامو و بازسازی زیرساختهای کشور را از مهمترین اقدامات دولت اوباما در حوزه سیاست داخلی می داند.
به اعتقاد این سیاستمدار دموکرات سیاست خارجی مسئله ای است که همچنان اوباما را در دور دوم ریاست جمهوری اش به خود مشغول می کند، در این میان نباید تمایل اروپا برای پرداختن به مسائل داخلی خودش، آمریکا را از پرداختن به مسائل جهانی و پیمان های بین المللی اش باز دارد.
خاورمیانه یک میدان مین است/ در قاهره، غزه، تل آویو و تهران همه چیز طبق میل ما پیش نمی رود
کلینتون با اشاره به بحران های موجود در منطقه خاورمیانه می افزاید: می دانم که خاورمیانه یک میدان مین است. در قاهره، غزه، تل آویو و تهران همه چیز طبق میل ما پیش نمی رود، جایی که شما با ابتکارات خیرخواهانه و در عین حال ناپخته با موانعی روبرو هستید. در این میان، اما چیزهایی از پایه تغییر کرده است.
وی تاکید می کند: 2013 سال سرنوشت سازی است. طی دهه های گذشته هیچ گاه مانند امروز امکان عملی شدن ابتکارات آمریکا در منطقه وجود نداشته است. در اینجا باید هم در برابر دوست (اسرائیل) و هم دشمن (ایران) شجاعت به خرج داد و این امر بدون فشار دیپلماتیک و برخی توافقات غیردلخواه محقق نمی شود. شما در دور دوم ریاست جمهوری خود باید نمایندگان جدیدتان را در موضوع مذاکرات صلح اسرائیل-فلسطین و نیز مسئله هسته ای ایران معرفی کنید، مسائلی که ترکیب آنها توجه خاصی را به خود جلب کرده و شاید در جایی خارج از تهران و یا تل آویو به یک توافق منجر شود.
هیلاری با بیان اینکه برای جهان عرب هر دو اینها در ارتباط با هم یک مجموعه را می سازند و اوباما باید روشن کند که به این مسئله باور دارد، سعی کند دیپلمات انتخابی اش پایبند به آن باشد از همسرش "بیل کلینتون" به عنوان گزینه ای مناسب برای این کار یاد کرده و به اوباما توصیه می کند به جانشین خودش "جان کری" اهمیت این مسئله را یادآوری کند. وی از اوباما می خواهد به بیل کلینتون اختیار کامل داده و همکارانی با توانایی بالا در اختیارش بگذارد.
وزیر خارجه پیشین آمریکا از رئیس جمهوری این کشور می خواهد همانند نخستین سخنرانی اش در قاهره، بار دیگر به روشنگری در مورد برنامه های دولتش برای منطقه پرداخته و این بار مشخص کند که حرفهایش را عملی خواهد کرد.
با ایران مذاکره مستقیم کنید و امتیاز گسترده دهید
کلینتون در بخش دیگری از این نامه می نویسد: اما این اقدامات کافی نیست. شما باید روی بنیامین نتانیاهو سرمایه گذاری کرده و با ایران مذاکرات مستقیم با امتیازات گسترده و مرزهای تعریف شده مشخص انجام دهید، می دانم این به نظر ساده انگارانه می آید، اما می تواند کارگر باشد چرا که با وجود شایعاتی که از تهران و تل آویو به گوش می رسد تغییرات بنیادگرایانه ای در حال رخ دادن در منطقه است که ممکن است سبب از دست رفتن آنها می شود.
ایران، عراق، سوریه و حزب الله سبب وحشت ما شده اند
وی افزوده است: ایران به علاوه عراق به علاوه سوریه به علاوه حزب الله قدرتمند در لبنان به علاوه حماس در نوار غزه، اینها سبب وحشت ما بوده است. این خطرها جزئی از تاریخ هر چند بخش قابل پیش بینی آن است.
به نوشته کلینتون، حزب الله همواره در جبهه ایران باقی مانده، اما نفوذ ایران در عراق کاهش یافته و جنبش حماس نیز در حال دور شدن از ایران است. کلینتون در ادامه با این ادعا که اصلی ترین همپیمان منطقه ای ایران یعنی سوریه ظرف ماههای آینده سقوط خواهد کرد، توصیه می کند نظام آتی این کشور را گروههای سنی مذهب سازمان دهی شده از داخل و مخالف با نظام ایران شکل دهند.
کلینتون حلقه جدیدی را که در خاورمیانه شکل گرفته حلقه بین ترکیه، مصر، قطر و عربستان می داند که همگی سنی هستند. وی می گوید اگر به جای رئیس جمهوری ایران بود، این روند تغییر لایه ای قدرت در منطقه را با نگرانی زیرنظر می گرفت.
وزیر خارجه مستعفی آمریکا با اشاره به تاثیر تحریم های اقتصادی علیه ایران مدعی شده است گروهی در داخل این کشور به دنبال اهداف نظامی در برنامه هسته ای هستند و در عین حال گروهی نیز تنها بر جنبه فناوری هسته ای تاکید دارند.
حتی در میان گروههای اپوزیسیون داخل ایران نیز کسی خواهان دست برداشتن از فعالیت هسته ای نیست
وی می گوید حتی در میان گروههای اپوزیسیون داخل ایران نیز کسی خواهان دست برداشتن از فعالیت هسته ای نیست از این رو آمریکا باید با پیشنهاد "معامله بزرگ" از وقوع بدترین حالت در این مورد جلوگیری کند. همچنین آمریکا باید حق ایران در غنی سازی اورانیوم تا میزان 5 درصد را که در مصارف پزشکی می تواند به 20 درصد نیز ارتقا یابد، به رسمیت بشناسد و در مقابل ایران اورانیوم غنی شده خود را تحت نظارت بین المللی به ترکیه و یا روسیه فرستاده و اجازه ورود بازرسان آژانس را به تاسیسات هسته ای خود بدهد.
واشنگتن باید اذعان کند که ایران یک قدرت منطقه ای است و از تلاش برای تغییر نظام این کشور دست بردارد
کلینتون این اقدامات را پیش شرط لغو تدریجی تحریم های اقتصادی علیه ایران و نقطه نهایی را نیز از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا دانسته و تاکید می کند واشنگتن باید در نهایت به این مسئله اذعان کند که ایران یک قدرت منطقه ای است و از تلاش برای تغییر نظام این کشور دست بردارد.
وی مدعی می شود ایران از برنامه هسته ای به عنوان اهرمی برای حفظ قدرت خود استفاده کرده و می کوشد همچون یک قدرت هسته ای به نظر برسد. به نوشته این مقام سابق آمریکایی نگرانی هایی که آمریکا در مورد سیاست های تندروانه "محمود احمدی نژاد" دارد پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن دیگر بی معنی خواهد بود چرا که وی دیگر نمی تواند در این انتخابات نامزد شود.
کلینتون از "علی لاریجانی" به عنوان جانشین احتمالی احمدی نژاد یاد کرده و وی را سیاستمداری معقول و واقع بین می داند که کتابهای فلسفی مانند آثار کانت را خوانده و گزینه مناسب تری برای مذاکره است.
نتانیاهو بخشی از مشکل در خاورمیانه است/ او به خواسته های ما توجهی نکرد
وی در ادامه با اشاره به بحران دیرینه خاورمیانه می نویسد: در مورد "بنیامین نتانیاهو" باید با کمال تاسف بگویم وی بخشی از مشکل در خاورمیانه است نه راه حل. نتانیاهو در دور نخست ریاست جمهوری شما، به خواسته های مطرح شده ما در مورد توقف شهرک سازی توجه نکرد. در عین حال وی کسی است که خواهان پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری بود. اکنون زمان توجه به این واقعیت است، نه از روی انتقام، بلکه از روی هشیاری، که ما نباید به همپیمان اسرائیلی مان اجازه اجرای تمام خواسته هایش را بدهیم. تنها زمانی که ما نتانیاهو را تحت فشار بگذاریم می توانیم به یک واسطه واقعی در منطقه تبدیل شویم.
نگرانی بزرگ اسراییل تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای است
کلینتون یادآور می شود نگرانی بزرگ رژیم صهیونیستی تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای است و این موضوعی است که مورد توافق واشنگتن نیز هست. این موضوع می تواند سبب یک رقابت تسلیحاتی در منطقه شود و اگر غرب نتواند ایران را در این راه متوقف کند، خطر به مرزهای آمریکا و اروپا نیز می رسد.
واداشتن دولت نتانیاهو به توقف شهرک سازی و مذاکره با تشکیلات خودگردان، لزوم مذاکره آمریکا با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، جدی گرفتن خطر به کارگیری تسلیحات شیمیایی در سوریه و نیز غافل نشدن از خطرات انقلاب های مردمی کشورهای خاورمیانه برای منافع آمریکا از دیگر توصیه هایی است که کلینتون به اوباما کرده است.
کلینتون 65 ساله که طی هفته های اخیر به دلیل ناراحتی جسمانی کمتر در انظار عمومی ظاهر شده بود، روز شنبه با وزارت خارجه آمریکا خداحافظی کرده و جای خود را به "جان کری" سناتور باتجربه دموکرات داد.
پنج شنبه 26 بهمن 1391برچسب:قرآن , یادداشتهای قاصدک , امید , امیرالمومنین , سوره , علی , , :: 19:56 :: نويسنده : سروش افشار
پنج شنبه 26 بهمن 1391برچسب:اسراییل , صهیونیسم , یادداشتهای قاصدک , سوریه , غزه , :: 15:30 :: نويسنده : سروش افشار
منابع خبری خارجی اخیرا از اظهارات شش نفر از مقامات پیشین سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شین بت) گزارش داده اند مبنی بر این که این افراد به طور مشترک با بیانات کم سابقه ای نسبت به آینده رژیم صهیونیستی اظهار نگرانی کرده اند. محور مباحث این مسئولین سابق امنیتی در مورد رژیم صهیونیستی این است که این رژیم فاقد راهبردهای اساسی و بلند مدت برای آینده است و ودر واقع، این رژیم با تسلط حاکمیت جریان تندرو و افراطی و بدون تعدیل مواضعش در مورد منطقه و فلسطین مسیر بن بست را طی می کند. توجه به موضوع فوق از این جهت اهمیت دارد که امروزه در مورد آینده رژیم صهیونیستی در محافل رسانه ای و اتاق های فکر غربی مباحث جدی مطرح است و کانون اصلی این مباحث این است آیا رژیم صهیونیستی موجب افزایش هزینه های غرب در تعامل با جهان اسلام نشده است؟ به عبارت دیگر، سیاست های رژیم صهیونیستی طی سال های اخیر را از ۲ جهت و در واقع در قالب ۲ فرضیه زیر مورد ارزیابی قرار می دهند: ۱-الگوی رفتاری رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلف داخلی، منطقه ای و بین المللی موجب کاهش جایگاه این رژیم شده و ادامه این وضعیت می تواند موجب افزایش چالش ها و تهدیدها برای ادامه حیات سیاسی آن شود. ۲-الگوی رفتاری این رژیم موجب کاهش مشروعیت حمایت های بین المللی جامعه غرب از این رژیم شده و به همین دلیل امروزه این تفکر به شدت طرفدار پیدا کرده که هزینه های حمایت از این رژیم نسبت به فواید آن افزایش یافته است.ادامه…. در این راستا، به منظور ارزیابی گزاره های فوق به نظر می رسد مولفه های بسیار زیادی وجود دارند که اثبات کننده تزلزل موقعیت و جایگاه رژیم صهیونیستی در سطوح داخلی و خارجی می باشند که پاره ای از آن ها را به اختصار در زیر مورد اشاره قرار می دهیم: ۱-در سطح داخلی؛ برخی تحولات در افزایش بحران هویت جامعه صهیونیستی بسیار موثر می باشند که در ذیل به برخی از آن ها اشاره می شود: -نسل جدید جامعه صهیونیستی علاقه چندانی به پیگیری ایدئولوژی صهیونیسم ندارد و وضعیت کلی اجتماعی داخل سرزمین های اشغالی بیانگر آن است که نسل جدید بیشتر دو مقوله «امنیت» و «رفاه» را از حاکمیت مطالبه می کند. -از طرف دیگر، میزان مهاجرت به داخل سرزمین های اشغالی بسیار کاهش یافته و حتی افزایش مهاجرت معکوس به یک پدیده جدی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. در این راستا، بر اساس برخی نظر سنجی های داخل این رژیم، حدود ۴۰ درصد مردم اعلام کرده اند که اگر شرایط مهاجرت فراهم شود، حتما به خارج مهاجرت خواهند کرد. -رژیم صهیونیستی در حال حاضر از نداشتن افراد و شخصیت های بزرگی که از ویژگی های کاریزماتیک برخوردار باشند رنج می برد. -حضور در ارتش برای مردم دیگر به عنوان یک امر مقدس تلقی نمی شود. -نگاه ایدئولوژیک احزاب و گروه های سیاسی بسیار کم رنگ شده است. نمونه این موضوع را می توان در انتخابات پارلمانی اخیر این رژیم مشاهده کرد. - یکی از نکات مهم در انتخابات اخیر، موفقیت احزابی مانند حزب مستقل «آینده وجود دارد» به رهبری یائیر لابید است که توانست بدون اولویت دادن به مسایل سیاسی و امنیتی و تاکید بر مسایل اجتماعی آرای جامعه جوانان را جلب و ۱۹ کرسی به خود اختصاص دهد و حتی با اولویت دادن به مسایل اجتماعی باعث بالا رفتن میزان مشارکت مردمی در این انتخابات شد. بسیاری از کارشناسان وقوع چنین پدیده ای در انتخابات اخیر را دلیل محکمی برای این فرضیه می دانند که جامعه صهیونیستی در حال فاصله گرفتن از آرمان های توراتی است و مقوله های امنیت و رفاه اجتماعی و اقتصادی برای آن ها از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. حتی در این زمینه کارشناسان معتقدند، توجه بیش از حد جامعه صهیونیستی به افراد و چهره ها به جای احزاب و برنامه ها بیانگر آن است که رویکرد جامعه صهیونیستی نسبت به پدیده های سیاسی و اجتماعی به شدت سطحی و قشری شده است. ۲- در سطح خارجی؛ به نظر می رسد این رژیم به دلیل به هم ریختگی نظم منطقه ای گذشته با بحران های امنیتی جدیدی مواجه که موجب محدود شدن گزینه های این رژیم شده است. به عنوان مثال: -تحولات بیداری اسلامی به ویژه در کشور مصر باعث افزایش نگرانی های امنیتی برای این رژیم شده است. -شکست اخیر رژیم صهیونیستی در جنگ ۸ روزه غزه از گروه های مقاومت و نگرانی های از ایجاد معادله موشک در جنگ های آینده. در واقع، جنگ غزه نشان داد که قدرت ابتکار عمل رژیم صهیونیستی از نظر نظامی در منطقه بسیار کاهش یافته است. -روند تحولات سوریه به گونه ای نیست که مطلوبیت های این رژیم از جمله سقوط حکومت اسد تحقق پیدا کند. اگر چه در عمل، روند کنونی تحولات سوریه را در جهت تضعیف حکومت و ارتش سوریه مثبت ارزیابی می کند. -رژیم صهیونیستی به طور جدی نگران باز شدن جبهه جدی در مرزهای شرقی خود به دلیل سقوط احتمالی حکومت اردن نیز می باشد.-اوباما در حال افزایش فشار به این رژیم در ابعاد مختلف از جمله روند مذاکرات سازش است. به همین دلیل رژیم صهیونیستی سعی می کند برای پشت سر گذاشتن دوره چهارساله اوباما، بازی جدید را در پرونده مذاکرات راه بیندازد. -اتحادیه اروپا به شدت سیاست های شهرک سازی این رژیم را محکوم کرده و به نظر می رسد به سیاست های انتقادی خود نسبت به رژیم صهیونیستی افزوده است. پنج شنبه 26 بهمن 1391برچسب:حملات سایبری , ایران , آمریکا , یادداشتهای قاصدک , اسراییل , نیروی هوایی , تاسیسات هسته ای, :: 15:30 :: نويسنده : سروش افشار
موسسه مطالعات امنيت ملي وابسته به دانشگاه تل آويو در پژوهشي كه به جنگ هاي الكترونيكي و سايبري اختصاص دارد خاطرنشان مي كند: بخش سايبري وزارت دفاع آمريكا قصد دارد تغييرات كلي اي در جنگ سايبري اعمال كند. به ويژه اطلاعاتي كه از سوي برخي منابع رسمي و علني مخابره شده نشان مي دهد آمريكا نزديك به 90درصد بودجه الكترونيكي خود را صرف دفاع از خود مي كند در حالي كه تنها 10درصد از اين بودجه را به حملات الكترونيكي اختصاص داده است. مسأله اي كه باعث تضعيف نيروي هجومي آمريكا شده است. مقام هاي آمريكايي خود مي دانند كه حملات الكترونيكي اي كه به ايران انجام مي دهند از سوي اين كشور بي پاسخ نمي ماند و حتي در برخي مواقع بسيار قدرتمندتر از حملاتي است كه خودشان انجام مي دهند. مسأله اي كه به اذعان مقام هاي آمريكايي باعث شده است تا ايران قدرتمندترين كشور در حوزه الكترونيك و جنگ سايبري باشد. یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:Trace Effects , بازی اینترنتی , تریس , یادداشتهای قاصدک ,جامعه آمریکایی , , :: 12:30 :: نويسنده : سروش افشار
بازی تریس افکتز Trace Effects با هدف آموزش زبان انگلیسی آمریکایی و آشنایی با فرهنگ این کشور طراحی و تولید شده است. وزارت خارجه آمریکا این بازی را طراحی کرده است. این بازی رایانهای برای یادگیری زبان انگلیسی، در واقع مکمل کلاس زبان انگلیسی دانشآموزان است و بدین منظور در آن از داستانهای آموزشی چند رسانهای سه بعدی و حساس به واکنش کاربر استفاده شده است. این بازی برای کاربران بین 12 تا 16 سال در نظر گرفته شده است. کاربران در این بازی ضمن حل معماها و تکمیل جورچینها، در دنیایی پر از شخصیتهای گوناگون انگلیسی زبان، به تعامل میپردازند. دانشآموزان، سفری پویا در ایالات متحده را تجربه کرده و با مکانهای فرهنگی این کشور مانند کانزانس، نیواورلئان، گرند کنیون، شهر نیویورک و سنفرانسیسکو و واشنگتن دیسی آشنا میشوند. تریس کیست؟ تریس، شخصیت اصلی این بازی، دانشجویی از سال 2045 است که به طور تصادفی به زمان حال سفر میکند. وی برای بازگشتن به خانه خود میبایست ماموریتهای خطیری را برای بهتر کردن آینده – با کمک به شش جوان مختلف در اجرای کارهای بزرگ و تاثیر مثبت بر آینده – به انجام رساند. موضوعات اصلی بازی این بازی رایانهای که برای نوجوانان طراحی شده، ضمن آشنا کردن کاربران با جامعه آمریکایی، موضوعاتی مانند مهارتهای سرمایهگذاری در جامعه، تقویت نقش زنان، علوم و نوآوری، حفظ محیط زیست و حل و فصل مناقشات را مورد بررسی قرار میدهد. ویژگیهای بازی · شامل هفت مرحله بازی · 28 فعالیت تمرینی گوناگون · فعالیتهای تمرینی چهار نفره · راهنمای همهجانبه برای معلمان و دانشآموزان · هفت رمان تصویری برای فعالیتهای مضاعف · دارای سیستم امتیازبندی براساس نمره · دارای فرهنگ لغت انگلیسیِ آمریکایی · توانایی بازی از طریق دی وی دی و بدون نیاز به ارتباط بر خط · قابلیت نصب بر روی برخی گوشیهای تلفن همراه · قابلیت ارتباط با رسانههای اجتماعی شنبه 21 بهمن 1391برچسب:زنان , مردان , همسر , حمایت از خانواده , مدیریت , یادداشتهای قاصدک , شریک زندگی , , :: 20:23 :: نويسنده : سروش افشار
زنی میتواند زنانه رفتار کند که در کنار یک مرد زندگی کند . زنی که همیشه مجبور است وظایف مردانه ی همسرش را انجام دهد هیچگاه لذت زن بودن را درک نخواهد کرد . زنان سرپرست خانوار گناه بسیاری از زن ها چیست که همسرانشان مردانه عمل نمی کنند؟ مردانی که در حمایت کردن از خانواده ضعیف عمل می کنند، مردانی که در تصمیم گیری تردید دارند، مردانی که خودشان را طعمه ی سوء استفاده کنندگان و کلاهبرداران قرار می دهند، نمی توانند از زنانشان توقع زن بودن داشته باشند! زنی می تواند زنانه رفتار کند که در کنار یک "مرد" زندگی کند. زنی که همیشه مجبور است وظایف مردانه ی همسرش را انجام دهد، هیچگاه لذت زن بودن را درک نخواهد کرد. شاید شما هم دیده باشید زنانی را که اجازه ی حرف زدن یا تصمیم گرفتن به همسرشان نمی دهند و نه تنها حق مدیریت، بلکه حق استقلال شخصی او را در رای و نظر هم سلب می کنند. حتما از رفتار آنها احساس انزجار کرده اید. اما باید دید رفتار آن مرد چگونه بوده که همسرش با بی قراری و بی تابی به جای او عکس العمل نشان می دهد. چرا به جای او حرف می زند و تصمیم می گیرد؟ اگر مشکل آن زن استبداد است و در رفتار با همه ی نزدیکان و اطرافیانش این طور عمل می کند، حرجی بر مرد نیست و این زن است که باید اصلاح شود. اما اگر مسئله، استبداد نیست و مشکل از ضعف مرد است، در این صورت کسی که باید سرزنش شود مرد است. زنی که تجربه کرده است اگر مثل مرد به میدان نیاید باید خسارتهای فراوانی بپردازد چگونه می تواند به همسرش اعتماد کند؟ هر جا از مسئله ای بی خبر بماند طولی نمی کشد که یک مشکل غافلگیر کننده یقه اش را می گیرد. او باید به ادارات مختلف سر بزند تا مشکلی را حل کند ولی در مرحله ی امضاء، لازم است سرپرست خانواده بیاید، اینجا دیگر خان هفتم رستم است مرحله راضی کردن سرپرست خانواده برای پا گذاشتن در مکانهای اداری! زنی لذت زن بودن را می فهمد که اگر پولی از شوهرش دریافت کرد نگران نباشد که آن را از کجا آورده و کی قرار است تاوان آن را پس بدهد. هر زنی چنانچه در پناه مردی با کفایت و مقتدر قرار گیرد، خواه نا خواه به نقش زنانگی خود روی می آورد و واقعا از زن بودنش لذت خواهد برد. یک زن به شرطی می تواند زن باشد که همسرش را واقعا مسئول و توانا ببیند و نیازی به دخالت در امور او احساس نکند. برای عدم دخالت، اعتماد و آرامش لازم است. وقتی یک مرد نمی تواند این اعتماد و آرامش را ایجاد کند، همسرش هم نمی تواند یک زن باقی بماند. زنان شریک زندگی اند در مقابل مردان ضعیف و بی اراده، مردانی هستند مستبد و با طرز فکرهای قجری! زنهای اینها مجبور نیستند هم زن باشند هم مرد، بلکه باید فقط بچه باشند. اینکه می گوییم مرد باید وظایف خودش را با اقتدار و توانایی کامل به عهده بگیرد به این معنا نیست که زن را بی خبر بگذارد و او را از حق نظر و انتخاب محروم سازد. مرد موظف است وظایف و مسئولیتهای خودش را به دوش بگیرد اما حق ندارد زن را بی خبر بگذارد و با او مثل یک کودک رفتار کند. زن شریک زندگی است و شرکاء باید از کارهای هم مطلع و راضی باشند. اما این اطلاع و رضایت، مانع تقسیم وظایف نیست. مردانی که همسرانشان را به حساب نمی آورند، همسرانشان را به سمت مصرف گرایی، ولخرجی و قدرناشناسی سوق می دهند. معمولا پر مصرفترین زنان زنانی هستند که جیب خودشان را از جیب همسرشان جدا می دانند. لذا وقتی پولی از همسر به چنگ می آورند ، دلیلی نمی بینند در خرج آن ملاحظه کنند. این پول مثل پول مفتی است که از یک غریبه به دست آمده است. زنان سرپرست خانوار به لحاظ روانشناسی ، کسی که مورد مشورت قرار نمی گیرد با هر تصمیمی که گرفته شود مخالفت خواهد ورزید و همواره انتقاد خواهد کرد. سرسختی های زنان وقتی اوج می گیرد که خودشان را در زندگی دارای نقش نمی بینند و احساس می کنند نظرشان اهمیتی ندارد. مردانی که خیلی خودسرانه عمل می کنند ناگزیرند همواره نق زدن زنان را تحمل کنند هرچند عملکردشان همیشه به سود خانواده باشد. مردها باید به زنان حق بدهند که مثل یک شریک دلسوز در انتخابها و تصمیمگیریها دخالت داشته باشند اما به جای مرد مجری نشوند. بنابراین آنچه به صلاح همسران است این است که مسئولیتهای مردانه به دوش مرد واقع شود اما زن هم به عنوان ناظر و شریک پابه پای مرد حرکت کند و کنار گذاشته نشود. در این صورت امید به همراهی و همدلی زن و شوهر و ایجاد تفاهم و توافق نظرشان بیشتر خواهد بود.
جمعه 20 بهمن 1391برچسب:ایران , یادداشتهای قاصدک , جنگنده , قاهر , سردار وحیدی , هواپیما , نیروی هوایی, :: 11:47 :: نويسنده : سروش افشار
طراحی یک هواپیما به نحوی که کمترین بازتاب راداری و حرارتی را داشته باشد از اصول مهم برای به تأخیر انداختن شناسایی هواپیمای خودی توسط سامانه های دشمن است که منجر به افزایش بقاپذیری رزمی می شود. 1- در این هواپیما با استفاده از سطوح تخت و کمی هم سطوح منحنی در بالای بدنه بر مبنای اصول طراحی هواپیماهای پنهانکار اقدام شده است. به عنوان مثال شکل دماغه و زوایای پهلوهای بدنه مطابق اصول پنهانکاری راداری انتخاب و طراحی شده است و می توان گفت از این لحاظ قاهر 313 هواپیمای رزمی نسل پنجمی(با تعاریف مرسوم دنیا) است. 2- شکل شکسته بال که جالب و عجیب ترین نکته ظاهری قاهر313 است به کاهش اثرات راداری و حرارتی کمک می کند هر چند که مأموریت اصلی آن چیز دیگری است. 3- به احتمال زیاد، عمده تسلیحات قاهر در محفظه داخلی بین دو ارابه فرود اصلی حمل می شود که برای کاهش بازتاب راداری ناشی از نصب تسلیحات زیر بال و بدنه روش مطمئنی است 4- ورودی هوای موتور بالای بدنه قرار گرفته است که باعث کاهش بازتاب راداری در برابر رادارهایی که از پایین به هواپیما نگاه می کنند می شود. قاهر 313 دارای شکل ظاهری پنهانکارانه است
5- استفاده از دو ورودی که از دو مجرا هوا را به موتور می رسانند به دلیل ایجاد زاویه غیر مستقیم از موتور تا ورودی هوا، باعث کاهش بازتاب راداری می شود ضمن اینکه احتمال طراحی خود مجرا با سطوح زاویه دار برای گرفتن انرژی امواج رادار مانند شیوه استفاده شده در جنگنده اف-35 وجود دارد. 6- زائده های اطراف خروجی موتور می تواند برای کاهش اثرات حرارتی و راداری و نصب خروجی بردار متغیر در آینده مفید باشد. 7- استفاده از زاویه حمله و فرارهای یکسان در بیشتر سطوح بدنه به علاوه خطوط شکسته در لبه دریچه های ارابه های فرود برای پنهانکاری یکی از روش های لازم است که در قاهر313 دیده می شود. 8- سکان های عمودی V شکل به پنهانکاری یک هواپیما کمک شایانی می کنند که در این جنگنده مورد استفاده قرار گرفته اند. 9- باید دید برای کاهش اثرات بازتاب راداری کلاه و صندلی خلبان و خود خلبان با توجه بزرگ بودن کانوپی (طلق کابین) چه تدبیری اندیشیده شده است. 10- گازهای داغ خروجی موتور، پیش از خروج از هواپیما با هوای سرد از طریق دو مجرای بالای بدنه ترکیب شده و با دمای پائین از هواپیما خارج می شوند تا اثرات حرارتی کاهش یابد. ![]() بخش انتها و خروجی موتور قاهر313
11- استفاده از مواد جاذب امواج راداری در بدنه برای جذب انرژی امواج رادار و کاهش بازتاب راداری از دیگر روش های استفاده شده در قاهر برای افزایش پنهانکاری است. ویژگی های پروازی 12- تمرکز جرم حول محور طولی جنگنده قاهر313 موجب افزایش مانور پذیری می شود. 13- با توجه به ابعاد هواپیما که طول آن کمتر از 16 متر تخمین زده می شود، محفظه حمل جنگ افزار آن می تواند دست کم دو بمب 2هزار پوندی یا تعداد بیشتری بمب های کوچک نقطه زن هدایت شونده، یا دست کم 6 موشک هوا به هوا در رده R-73 یا PL-12 را در خود جای دهد. 14- وجود پیشبال (Canard) برای افزایش مانورپذیری، تولید برآی مثبت، وجود سطوح کنترلی روی آن، کاهش دهانه بال با بزرگ در نظر گرفتن پیشبال از مزیت های استفاده از آن است. 15- وضعیت بال و بدنه قاهر نشان می دهد طرح آن نزدیک به طرح های «ترکیب بال و بدنه» است که دارای مزیت های آیرودینامیکی بسیار خصوصاً در کاهش تداخلات نامناسب جریان بال و بدنه است. 16- مزیت های پیشبال در زوایای حمله بالا بیشتر است زیرا با تولید جریان گردابه ای و ریختن آن روی بال باعث تولید بهینه برآ با نیاز به سرعت خطی و نیروی رانش کمتر و در نتیجه مصرف سوخت کمتر می شود. 17- با توجه به وجود پیشبال، احتمالاً این هواپیما برای مانورپذیری بیشتر با حاشیه پایداری کم و یا ناپایدار طرحی شده (در اینصورت نیاز به نرم افزار کنترل پرواز پیشرفته است که بیشتر با سامانه کنترل پرواز با سیم تطابق دارد) 18- ارابه های فرود اصلی در کنار بدنه رو به جلو جمع می شوند که باعث ایجاد فضای مفید بیشتر در داخل بدنه می شود. 19- سطح دم عمودی نسبتاً بزرگ است که پایداری سمتی مناسبی ایجاد کرده و با بخش متحرک (رادر) بزرگ، مشخصات مانوری جانبی مناسبی ایجاد می کند. با توجه به این سکان عمودی، ارتفاع قاهر کمتر از 4 متر تخمین زده می شود. 20- بال ضخیم (نسبت ضخامت بالا) در قاهر313 برای تولید برآی زیاد مناسب است البته این نوع بال ها برای سرعت های نه چندان بالا بهینه هستند. به نظر دهانه بال این جنگنده کمتر از 8 متر باشد. 21- شکل و محل ورودی هوا خطر جدایش جریان در زوایای حمله بالا دارد که با توجه به قابلیت پرواز قاهر در زوایای حمله بیش از 20 درجه باید به نحوی این مشکل مرتفع شده باشد. 22- جلوی ورودی هوای موتور حالت ریشه کشیده LERX دارد که مزیت های آیرودینامیکی بالایی دارد. 23- کانوپی بسیار بزرگ این هواپیما منجر به ایجاد دید عالی و 360 درجه به اطراف می شود که برای پروازهای ارتفاع پائین لازم است و البته در مأموریت های تهاجم زمینی بسیار کمک کرده و در نبرد هوایی نزدیک هم بسیار مفید است. ![]() به کانوپی قاهر313 در این تصویر توجه نمایید
24- همه هواپیماها با پرواز در ارتفاع نزدیک به زمین از اثر سطح بهره مند می شوند اما شکل شکسته بال در قاهر313 به استفاده بهینه از اثر سطح برای پروازهای طولانی تر در ارتفاع پائین و نشست و برخاست از باندهای کوتاه کمک می کند. 25- شکل شکستگی بال ها همانطور که در گزارش مربوط به قایق پرنده باور-2 اشاره کردیم که نمونه کامل یک هواپیمای اثر سطحی بومی است، در نمای روبرو دارای شکل شبیه به M است که در کنار شکل W از بهترین فرم ها برای استفاده از اثر سطح است. 26- شکستگی بال ضمناً به عنوان یک بالچه نوک بال هم عمل می کند که به کاهش پسای القایی و کاهش مصرف سوخت و افزایش مداومت پروازی منجر می شود خصوصاً در پروازهای نزدیک به سرعت صوت که احتمالاً این هواپیما برای آن رژیم پروازی بهینه شده است. 27- طراحی ویژه بال و پیشبال(کانارد) اصلی ترین عوامل ایجاد توانمندی پرواز و نشست در باندهای کوتاه است که این هواپیما را برای استقرار در پایگاه های کوچک یا باندهای فرعی در راستای نبرد نامتقارن مناسب می سازد. 28- ارابه فرود این هواپیما کپی شده از هیچ یک از جنگنده های فعلی ایران نیست و طراحی جدیدی ضمن شباهت به طرح کلی ارابه فرود هواپیمای سوخو-25 دارد. ![]() ارابه های فرود قاهر313
29- تک موتوره بودن هواپیما ضمن کاهش مصرف سوخت کلی و سهولت تعمیر و نگهداری، نشان از سبک وزن بودن این هواپیما دارد. 30- تک چرخه بودن ارابه های فرود گواه دیگری بر سبک وزن بودن این هواپیما با وزن برخاست در حدود 12تا 14 و بیشینه وزن احتمالاً کمتر از 20 تن است. سامانه ها 31- با توجه به طول و عرض کم دماغه قاهر313 به نظر می رسد بخشی تجهیزات راداری زیر محل استقرار خلبان جای داده شده باشد. 32- فرم دماغه قاهر313 با شکل آنتن رادارهای هوایی موجود در جنگنده های کشور تطابق ندارد بنابراین به احتمال زیاد یک رادار جدید و متفاوت یا راداری موجود با آنتن جدید برای آن در نظر گرفته شده است. 33- استفاده از دو نمایشگر چند منظوره یا MFD بزرگ در وسط کابین و سه نمایشگر کوچکتر نشان از تلاش و حرکت به سمت استفاده از سامانه های جدید و پیشرفته است که منجر به کاهش هزینه و زمان تعمیرات، افزایش چشمگیر قابلیت اطمینان و مزیت های دیگری دارد که در گزارش بالگرد طوفان-2 به آن پرداخته بودیم. 34- استفاده از 8 نمایشگر آنالوگ در کابین در کنار نمایشگرهای فوق نشان دهنده نهایی نشدن فناوری MFDها از نظر طراحان قاهر 313 دارد. ![]() کابین نمونه رونمایی شده از قاهر313
35- تجهیزات مخابراتی و کنترل های سامانه های جانبی در کنار دست خلبان جای گرفته که طراحی مرسومی است. هرچند که دسته گاز موتور در تصاویر منتشره از کابین دیده نمی شود. 36- در این جنگنده از رادیوهای بومی ساخت صنایع الکترونیک وزارت دفاع با قابلیت های جهش فرکانسی و مقاوم در برابر اختلال و برخوردار از رمز کننده های خودکار با الگوریتم های پیشرفته استفاده شده است. 37- صندلی پرتاب شونده این هواپیما شباهت ویژه ای به نمونه های موجود نداشته و احتمالا همان نمونه بومی باشد که چندی پیش آزمایش آن از هواپیمای بستر آزمایش "آرمیتا" با موفقیت کامل انجام شد. 38- با توجه به اهرم هدایت از نوع معمولی احتمالاً سامانه کنترل سطوح متحرک بال و پیش بال و سکان عمودی و پروازی قاهر313 از نوع هیدرولیکی است نه سامانه پرواز با کنترل الکتریکی(FBW) زیرا نمونه های موجود این سامانه در دنیا از «اهرم هدایت کناری» استفاده می کند. 39- در نمونه فعلی قاهر، نمایشگر سربالا(HUD) دیده نمی شود و کلاه پروازی ساده است و بدیهی است در نمونه های تولیدی شاهد HUD خواهیم بود. 40- بر اساس برخی شواهد تصویری، نمونه نمایش داده شده ماکت در مقیاس واقعی یا «ماک آپ» است که یکی از مراحل مهم ساخت جنگنده پیش از نمونه های آزمایشی است. نکات دیگر 41- در تصاویر منتشره از مراحل طراحی و توسعه قاهر313 نرم افزاری برای محاسبه سطح مقطع راداری دیده می شود که پیشرفت بسیار مهمی برای بهبود محصولات دفاعی کشور است. ![]() محاسبات سطح مقطع راداری و تحلیل آیرودینامیکی قاهر313
42- مدلسازی قاهر313 در نرم افزارهای پیشرفته طراحی رایانه ای (CAD) نظیر CATIA که امکان اتصال به رایانه و ماشین های تولید پیشرفته برای کارهای ساختی را دارد، تحلیل های آیرودینامیکی با روش های عددی (cfd) با استفاه از نرم افزار تولید شبکه عددی GAMBIT و نرم افزار تحلیل جریان FLUENT، محاسبات طراحی با نرم افزار انجام شده که نشان از کار کامل علمی در حوزه های مختلف طراحی این جنگنده بومی دارد. 43- از ابتدای طراحی تا ساخت نمونه فعلی، 2.5 تا 3 سال طول کشیده، نشانه مدیرت قوی و عزم جدی برای تولید این محصول جهت نوسازی و افزایش توان هوایی کشور است. 44- آزمایشات پروازی فراوانی با نمونه پروازی مقیاس کوچک قاهر انجام شده که روشی مرسوم برای استخراج خصوصیات پروازی هواپیمای در حال طراحی با هزینه و زمان کمتر است. 45- آزمایشات تونل باد نمونه های قاهر برای رسیدن به فرم بهینه آیرودینامیکی انجام شده است. به عنوان مثال در تصویر زیر در بخش های مانند پیشبال، سکان عمودی و خروجی موتور تفاوت هایی با نمونه رونمایی شده دیده می شود. ![]() آزمایش تونل باد نمونه ای از قاهر
46- از موتور قاهر313 صحبتی به میان نیامده و احتمال دارد از موتور توربوفن بومی در آن استفاده شود که با نیازهای روز و البته پنهانکاری حرارتی و شکل حجیم بدنه تطابق دارد. 47- در نمونه فعلی قاهر سامانه های ردگیری فروسرخ، توپ و برخی سامانه های جانبی مانند آنتن های فرستند و گیرنده دیده نمی شود که شاید به دلیل ماک آپ بودن آن است. 48- آزمایشات تونل باد، کارهای نرم افزاری و پرواز مدل مقیاس کوچک راه هایی برای رسیدن به نتیجه بهتر و قابل اطمینان قبل از ساخت نمونه های پروازی است که هزینه بالاتری از آزمایشات فوق دارد. در نتیجه می توان انتظار داشت نمونه های عملیاتی قاهر با تغییرات کمتری نسبت به نمونه رونمایی شده تولید شوند. 49- نمونه رونمایی شده از قاهر313 هواپیمایی تک نفره است که با توجه به ویژگی های اعلام شده دارای نقش چند منظوره یعنی هم عملیات های هوا به هوا و هم هوا به سطح خواهد بود. 50- طراحی این هواپیما که کمترین شباهتی به نمونه های موجود در داخل کشور نداشته و شباهت اندکی با برخی هواپیماهای پنهانکار دنیا دارد نشان از جسارت و ریسک پذیری بالای مدیران صنایع هوایی وزارت دفاع است. با توجه به فروض فوق، مراحل بعدی توسعه قاهر313 برای رسیدن به نمونه عملیاتی شامل ساخت نمونه هایی برای آزمایشات ایستا(استاتیک) زمینی، ساخت نمونه های پروازی، نمونه هایی برای آزمایشات سامانه های راداری و سلاح در پرواز، پیش نمونه های تولیدی و نمونه های تولیدی اصلی است که انشاالله به همت متخصصان توانمند داخلی و با پشتیبانی و همگرایی مسئولان در چند سال آینده به نتیجه نهایی و تولید انبوه برسد. ضمن آنکه قول سردار وحیدی وزیر دفاع کشورمان که از مسئولان خوشنام و صاحب ایده و تجربه مدیریتی بالا در نیروهای مسلح کشورمان است نیز نباید غافل شد که سخن از آینده نزدیک برای تولید انبوه این جنگنده داده اند.
آورده اند که در روزگاران قدیم ، مرد ساده دلی راهی شهری شد که تا آن وقت به آنجا نرفته بود . در راه با خودش هزار جور نقشه کشید و فکر و خیال کرد که وقتی به آن شهر رسید ، کجا برود و چی بخرد و چه چیزها ببیند . او با این فکر و خیالها خوش بود که ناگهان با خود گفت : " این چه کاری است که من می کنم ؟ چرا با دست خود ، دارم خودم را گم می کنم ؟ اگر من در این شهر ، خودم را گم کنم چی ؟ " او مدتی فکر کرد که چگونه مواظب خودش باشد که گم نشود . در این حال در میان راه ، مردی را دید که کدو بار الاغ کرده و می فروشد . با او حال و احوال کرد و گفت : " یک کدوی قشنگ می خواهم ! "
کدو فروش گفت : " کدوی قلمی شنیده بودم ، اما کدوی قشنگ نشنیده بودم ." آورده اند که در روزگاران قدیم ، مرد ساده دلی راهی شهری شد که تا آن وقت به آنجا نرفته بود . در راه با خودش هزار جور نقشه کشید و فکر و خیال کرد که وقتی به آن شهر رسید ، کجا برود و چی بخرد و چه چیزها ببیند . او با این فکر و خیالها خوش بود که ناگهان با خود گفت : " این چه کاری است که من می کنم ؟ چرا با دست خود ، دارم خودم را گم می کنم ؟ اگر من در این شهر ، خودم را گم کنم چی ؟ " او مدتی فکر کرد که چگونه مواظب خودش باشد که گم نشود . در این حال در میان راه ، مردی را دید که کدو بار الاغ کرده و می فروشد . با او حال و احوال کرد و گفت : " یک کدوی قشنگ می خواهم ! " جمعه 20 بهمن 1391برچسب:لباس , پوشاک , زنان , ایران , فرهنگ , یادداشتهای قاصدک , , :: 11:31 :: نويسنده : سروش افشار
![]() تنپوش زنان ایران زمین از دیرباز تنپوشی فاخر و اصیل به حساب میآمد. لباسهایی با طرحها و رنگهایی شاد و در خور زن ایرانی. فرقی نمیکرد زن ایرانی در چه عصری و در کدام سلسله زندگی کند. این زن از هر قوم و قبیله و در هر عصر و زمانی که بود لباسی در شان خود برای پوشش انتخاب میکرد. این گزارش بخشی از این لباسها را به شما معرفی میکند. ادامه مطلب ... چهار شنبه 11 بهمن 1391برچسب:نفت و گاز , یادداشتهای قاصدک , انرِژی , سوخت , محیط زیست , :: 16:34 :: نويسنده : سروش افشار
منابع تجدید پذیر همچون نیروی خورشید و باد، سریعتر از هر منبع دیگر انرژی رشد میکنند، اما تنها دستاورد کنونیشان، کاهش بسیار اندک در مصرف سوخت فسیلی بوده است. نیازجمعیت روزافزون جهان به انرژی با نرخی سرسامآور افزایش مییابد و ابعاد این چالش تنها در مسیر افزایشی گام خواهد برداشت. بررسی روند گرایش جهانی و منطقهای انرژی نشان میدهد که حتی با عملکرد تهاجمی برای کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از گسترش آلایندگیهای زیستمحیطی، سوختهای فسیلی حالاحالاها در زندگی روزمره ما نقش خواهند داشت.
![]()
پهپادها یا همان پرنده های هدایت پذیر از دور در زمینه های مختلف عملیات های نظامی و غیرنظامی وسیله ای شناخته شده هستند که در برخی موارد حتی گوی سبقت را از ماهواره ها و هواپیماهای سرنشین دار نیز ربوده اند.
مأموریت شناسایی و نظارت هوایی بیشترین حجم کاری پهپادها را در سراسر دنیا به خود اختصاص داده است. یکی از مزیت های مهم این وسائل در مأموریت های شناسایی، توانایی پرواز چند ساعته تا چند روزه روی هدف به صورت مداوم است، کاری که از عهده ماهواره های جاسوسی که عموماً در ارتفاعات نچندان بالا مستقر هستند بر نمی آید و هواپیماهای سرنشین دار هم بیشتر به دلیل محدودیت های تحمل انسان امکان پرواز طولانی مدت را ندارند. در عملیات های رزمی هم که بخش مهم دیگر مأموریت های پهپادها را تشکیل می دهد، حذف خطر آسیب دیدن خلبان به عنوان بخشی از توان دفاعی که هم به سرعت قابل جایگزینی نیست و هم هزینه ای چند میلیون دلاری برای آموزش و تمرین وی صرف می شود، حذف تبعات ناشی از به اسارت درآمدن او توسط دشمن، ارزانتر تمام شدن طیفی از مأموریت های تهاجمی در صورت اجرا توسط پهپاد و آماده به کار بودن بالاتر آنها نسبت به هواپیماهای سرنشین دار برخی از مزیت های مهم این وسائل هوایی هستند. به علاوه در کاربردهای پلیسی و امنیتی، مأموریت های جستجو و نظارت هوایی، پایش مرزها و حفاظت از منابع طبیعی هم پهپادها روز به روز بیشتر جای خود را باز می کنند در حالی که اغلب، نیاز به افزودن امکانات بیشتر و تغییرات طراحی نسبت به نمونه نظامی ندارند. از اینرو کشورهای مختلفی برای رفع نیازهای داخلی و کسب منافع اقتصادی از طریق فروش سامانه های بدون سرنشین در بازارهای نظامی و غیرنظامی دست به کار ساخت نمونه های مختلفی از پهپادها شده اند. در این گزارش به معرفی پهپادهای ساخته شده توسط چند کشور مهم منطقه و مقایسه ای کوتاه با مشابه ایرانی آنها می پردازیم. پیش از این در گزارش های مستقلی نمونه های گوناگون پهپادهای ایرانی را معرفی کرده بودیم. هند؛ همکاری های مشترک از ابتدا کشور تاریخی هندوستان سابقه ای به نسبت طولانی و بیش از نیم قرن در صنایع هوافضایی دارد. مونتاژ هواپیماهای جنگی روسی و انگلیسی اولین تلاش های این کشور در این عرصه را شکل داد که با تلاش های ناموفق برای ساخت نمونه بومی هواپیمای جنگنده پیگیری شد. فعالیت های این کشور در زمینه پهپادها از همان ابتدا به کارهای صهیونیست ها در این عرصه گره خورد. به عقیده برخی کارشناسان پس از موفقیت رژیم اشغالگر قدس در استفاده عملیاتی از پهپاد در 1982، هندی ها هم در سال بعد اولین نمونه پهپاد را با کمک گرفتن از این رژیم برای بسترسازی در جهت راه اندازی زیرسامانه های مختلف لازم، به تولید رساندند، تا 4 سال بعد مشغول کار روی بخش هایی نظیر ارسال و دریافت تصاویر و کنترل و هدایت بوده و در 1988 برنامه طراحی و ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز نمودند. حاصل این برنامه پهپاد «نیشهات» بود که در 1995 اولین پرواز خود را به انجام رساند. این پهپاد از یک طرح ساده و شناخته شده استفاده نموده و مانند بسیاری از پروژه های دفاعی هندی، مسیری بسیار طولانی را برای توسعه و رسیدن به تولید انبوه پیموده است به طوریکه بخشی از آزمایش های نهایی آن در سال 2002 به پایان رسید. شاید دلیل این امر دسترسی این کشور به محصولات صنایع غربی و شرقی و خریداری پهپادهای مختلف خارجی خصوصاً نمونه هایی مانند هرمس اسرائیلی باشد در حالی که کشورهایی مانند آفریقای جنوبی که از نظر منابع با هند چندان قابل مقایسه نیستند سریعتر از هندی ها طرح هایی در این رده رابه نتیجه رساندند. رقابت تاریخی هند با چین و پاکستان خصوصاً در زمینه موازنه قوای نظامی باعث شد تا با ادامه دادن همین مسیر و ارتباط با صنایع هوافضایی کشورهای دیگر خصوصاً روسیه و البته رژیم صهیونیستی، در عصر دسترسی کشورهای در حال توسعه به فناروی های پیشرفته، کاستی های خود را تا حدود زیادی جبران کرده و امروزه نمونه های جدیدی از پهپاد را با کمک شرکت های خارجی ساخته و به خدمت بگیرند. در زمینه پهپادهایی با موتور جت، «لاکشیا» نخستین نمونه هندی است که در سال 1985 برای اولین بار پرواز کرد و با 15 سال تأخیر در سال 2000 وارد تولید شد. مأموریت های آن شامل هدف پروازی سرعت بالا و شناسایی است. بیشینه سرعت این پهپاد کمتر از 850 کیلومتر بر ساعت و برد آن نیز کمتر از 150 کیلومتر است. پهپاد لاکشیا خانواده پهپادهای «راستوم» با سه نمونه مختلف، دسته دیگری از پهپادهای هندی هستند که نام خود را از یک متخصص هوافضایی هندی گرفته اند. راستوم-1 که با الهام از هواپیمای «لانگ-ئی-زد» طراحی شده توسط برت روتان ساخته شد، در سال 2009 نخستین پرواز خود را انجام داده و طبق طراحی باید به مداوت پروازی 12 ساعت دست یابد. این پهپاد 5.12 متر طول، 7.9 متر دهانه بال، بیشینه سرعت 225 کیلومتر بر ساعت و سقف پرواز 8000 متر دارد. «راستوم-اچ» با طراحی کاملاً متفاوت با راستوم-1، پهپادی بزرگ برای مأموریت های طولانی به مدت 24 ساعت است که به برد و سقف پرواز بالاتری نیز دست می یابد. این پهپاد 9.5 متری با دهانه بال 20.6 متر، قادر به حمل 350 کیلوگرم محموله بوده، به بیشترین برد 1000 کیلومتر و سقف پرواز 10668 متر دست می یابد. راستوم-اچ راستوم-اچ شباهت بسیاری به پهپاد اسرائیلی «هرون» دارد که باز هم نشان دهنده ارتباط صنعت پهپادی آنها با هند است. نمونه ای از این پهپاد با نام راستوم-2 برای اجرای مأموریت های تهاجمی تحت توسعه قرار دارد. مهمترین طرح پهپادی هندی ها که در مراحل ابتدایی طراحی است، پهپاد تهاجمی «آئورا» نام دارد که با استفاده از طرح بال پرنده شباهت های زیادی با پهپادهایی نظیر «آر-کیو-170»، «نئورون» و «فانتوم ری» یافته است. هم از نظر علوم مختلف هوافضا و هم از بابت زیرسامانه های عملیاتی، این پهپاد یک جهش رو به جلو برای صنعت پهپادی هند به شمار می رود. قرار است این پهپاد کمتر از 15 تن جرم و دست کم 9هزار متر سقف پرواز داشته و در سال 2015 نخستین پرواز خود را به انجام برساند. طرحی منتشر شده از پهپاد هندی آئورا پاکستان؛ آهسته و پیوسته سابقه پاکستان در صنایع هوایی هر چند با همسایه شرقی اش هند چندان قابل مقایسه نیست اما در زمینه پهپادها به مراتب بیشتر تلاش کرده است. پاکستانی ها از اوائل دهه 1980 فعالیت های پهپادی خود را آغاز نموده و هر دو بخش خصوصی و دولتی آن در این زمینه فعالیت می کنند. بیش از 30 نمونه پهپاد مختلف در این کشور ساخته شده که بیشتر شامل پهپادهای کوچک و متوسط با مداوت پرواز چند دقیقه تا کمتر از 8 ساعت است. برخی نمونه ها مانند پهپاد «فالکو» که تحت امتیاز ایتالیا ساخته می شود، به مداومت پرواز 14 ساعت دست یافته و البته از نظر زیرسامانه ها نیز در رده پیشرفته ترین پهپادهای پاکستان قرار می گیرند. ظاهراً ساختار محبوب طراحان پاکستانی، بدنه استوانه ای یا مکعب مستطیلی، بال بالا، دم H شکل متصل به بالها و یک موتور ملخی در انتهای بدنه است که البته در بسیاری از پهپادهای متوسط دنیا نیز از گذشته تاکنون استفاه شده است. به جز یک نمونه پهپاد هدف با نام «نیشان-تی-جی-1000» با موتور توربوجت به نظر می رسد بقیه نمونه های پاکستانی از موتورهای ملخی استفاده می کنند. نمونه موتور جت از پهپاد نیشان از جمله پهپادهای طراحی شده توسط این کشور می توان به «فلامینگو» با برد بیش از 200 کیلومتر، سقف پرواز تا 4200 متر، طول 5.18 و دهانه بال 7.31 متر و مداومت پروازی 6 تا 8 ساعت اشاره نمود. فلامینگوی پاکستان نمونه ای دیگر از محصولات پاکستانی، پهپاد «جاسوس» با دهانه بال نزدیک به 5 متر، سرعت 130 کیلومتر بر ساعت، برد 80 تا 100 کیلومتر، سقف پرواز حدود 3050 متر و مداوت پروازی 4 تا 5 ساعت است. پهپاد جاسوس-2 پاکستان پهپادهای عملیاتی پاکستان در مأموریت های شناسایی، هدف پرنده، عملیاتی انتحاری و آموزش هدایت پهپاد به کار می روند و طرح هایی برای ساخت پهپادهای مسلح نیز در این کشور دنبال می شود. عمده انواع بومی پهپادهای پاکستانی دارای ساختار مشابهی هستند و در واقع هر چند از نظر کمیت، محصولات این کشور قابل توجه است اما سطح پیشرفتگی آنها تفاوت قابل توجهی با یکدیگر ندارند. ترکیه؛ حرکت بلند پروازانه کشور ترکیه با مونتاژ جنگنده آمریکایی اف-16 تجارب خوبی در برخی زمینه های تولید یک محصول پیشرفته هوایی بدست آورد هر چند که این به هیچ وجه به معنی ایجاد توانمندی طراحی بومی نبود. تنوع محصولات پهپادی ترک ها با بیش از 10 نمونه مختلف، کم نیست اما جدی ترین حرکت این کشور در عرصه پرنده های بدون سرنشین با رونمایی از پهپاد آنکا(که تیها هم نامیده می شود) مشخص گردید. صنایع هوایی ترکیه سال هاست در سایه ارتباط با صنایع پیشرفته دنیا اعتبار مناسبی برای خود کسب کرده که مونتاژ جنگنده اف-16 برای نیروی هوایی ارتش این کشور از نتایج چنین ارتباطی بود هر چند تاکنون حضور بین المللی پررنگی در مقایسه با صنایع کشورهای غربی از ترکیه دیده نشده است. بعلاوه سابقه ساخت تجهیزات و زیرسامانه های هواگردها نیز در ترکیه وجود دارد نظیر برخی سامانه های مخابراتی و یا تسلیحات هوایی. به جز چند نمونه پهپاد کوچک و دست پرتاب، نمونه هایی هم در رده متوسط در بین محصولات این کشور دیده می شود. البته فرماندهان نظامی و سیاسی ترک به در اختیار گرفتن سریع بهترین محصولات غربی و البته رژیم صهیونیستی بیشتر اعتقاد داشته اند تا توسعه بومی محصولات. البته پهپادهای هدف نیز توسط صنایع این کشور ساخته شده است. طرح پهپاد آنکا با دو نمونه اصلی شناسایی با مداوت پروازی بالا و رزمی برنامه ریزی شده است که نمونه اول در سال 2010 نخستین پرواز خود را انجام داده و طبق زمان بندی باید تا قبل از پایان سال 2012 به تولید برسد. این پهپاد بزرگ با طول 8 متر، دهانه بال 17.3 متر، جرم 1600 کیلوگرم و برخورداری از یک موتور توربوپراپ به بیشترین سرعت 217 کیلومتر بر ساعت، برد نهایی 4896 کیلومتر، سقف پرواز 9144 متر و مداوت پروازی 24 ساعت دست می یابد. پهپاد آنکا؛ محصول جاه طلبانه ترکیه برخی کارشناسان نظامی عقیده دارند طراحان ترکیه ای با استفاده از مشاوران آمریکایی و اسرائیلی موفق به طراحی این پهپاد شده اند که تفاوت فاحشی با سایر محصولات ترکیه از نظر ابعاد و مقدورات پروازی دارد. حتی در صورت صحت نداشتن این مدعا، شباهت ساختاری آنکا با پهپادهایی چون پریدیتور آمریکا و هرمس-450 اسرائیل(که در اختیار ترکیه نیز هست) مشهود بوده و الگو برداری از این پهپادها را تأیید می کند که البته امری مرسوم برای کشورهای در حال توسعه تلقی می شود. در هر صورت پهپاد آنکا برای کشور ترکیه یک گام جهشی محسوب می شود و سطح کیفی طراحی و تولید قابل قبول آن و اعتماد نظامیان ترک نشان دهنده عزم جدی این کشور در به نتیجه رساندن این برنامه است. خصوصاً که نمونه رزمی آن و تبلیغات گسترده برای ارائه آنکا در بازارهای بین المللی نیز مؤید همین مطلب است. و اما ایران... کشورمان ایران نیز که امروزه یکی از مهمترین قدرت های در منطقه غرب و جنوب غرب آسیا محسوب می شود از سال ها پیش و در واقع اواسط جنگ تحمیلی 8 ساله و تقریباً همزمان با هند و پاکستان فعالیت های خود بر روی هواپیماهای بدون سرنشین را آغاز کرده و امروز با گذشت بیش از دو دهه، ده ها نمونه از پهپادهای کوچک تا بزرگ را به تولید انبوه و استفاده عملیاتی در مناطق مختلف کشور رسانده است. محصولاتی که طی شدن روند گام به گام در توسعه آنها قابل تشخیص است. خانواده پهپادهای متوسط مهاجر و ابابیل در نقش های شناسایی و هدف پرنده، پهپادهای موتور جت و دوربردشاهد و کرار با همین مأموریت ها و طرح های جدیدی همچون پهپاد سفره ماهی از معروف ترین نمونه های ایرانی هستند که پیش از این به معرفی آنها پرداخته بودیم. سفره ماهی دارای یک طراحی پیشرفته از نوع نزدیک به طرح های تلفیقی بال و بدنه است که در پهپادهای جدید و در حال توسعه در دنیا دیده می شود. پهپادهای کوچک و متوسط هر سه کشور هند و پاکستان و ترکیه مشخصات قابل مقایسه و قابل رقابتی دارند و پرداختن به مقایسه ای جزئی بین آنها هدف این گزارش نیست. دو کشور ایران و پاکستان در زمینه تنوع محصولات رده متوسط به هم بیشتر نزدیک هستند و هند و ترکیه به دلایلی که گفته شد کمتر بر روی تأمین نیاز از طریق محصولات صرفاً بومی تأکید داشته اند. همچنین به جز محصولات پاکستانی جدید که فقط مونتاژ این کشور بوده و نه بومی، ضعف در زیرسامانه های لازم برای کنترل از راه دور در محصولات این کشور مشهود است. در حالی که بیشترین برد اعلام شده برای پهپاد های ایرانی که بدون کمک کشورهای خارجی توسعه یافته اند به 1000 کیلومتر می رسد. پهپادهای شاهد با برد 700 و کرار با برد 1000 کیلومتر، هر دو مشخصات عملیاتی برتری هم از نظر سرعت و هم از برد و سقف پرواز نسبت به لاکشیای هندی و نیشان پاکستانی دارند در حالی که ترک ها هیچ نمونه قابل رقابتی با این دو محصول ایرانی ندارند. پهپاد کرار، مسلح به بمب با مقایسه ای بین سایر محصولات ایرانی که حاصل کار چندین مجموعه مختلف صنعتی هستند و بر مبنای اطلاعات رسمی منتشر شده مشاهده می شود در تمامی رده های پهپاد از نمونه هایی با دهانه بال کوچکتر از 20 سانتیمتر تا بیش از 10 متر، محصولاتی در کشورمان ساخته شده است و تنها در رده پهپادهایی مانند راستوم-اچ هند و آنکای ترکیه تاکنون اطلاعات زیادی اعلام نشده هر چند که در بین پهپادهای جدید نمایش داده شده در حاشیه رزمایش پیامبر اعظم-7، دست کم یک نمونه می تواند در این رده قرار بگیرد. رسمی ترین اطلاعات منتشر شده از پهپادهای ایرانی با مداومت پرواز بالا در مورد پهپاد شاهد129 است که قابلیت پرواز به مدت 24 ساعت را داشته و همچنین امکان شلیک موشک سدید را دارد. بنابر این باید گفت تنها همین نمونه از پهپادهای کشورمان از هم اکنون با نسل بعدی راستوم-اچ و آنکای ترکیه که قرار است قابلیت شلیک موشک پیدا کنند رقابت می کند. البته از نوع پیشران مورد استفاده در شاهد129 صحبتی به میان نیامده و در صورت استفاده از موتور توربوجت یا توربوفن باید آن را در سطحی بالاتر از آنکا و راستوم-اچ قرار داد زیرا توان رسیدن به سرعتهای بالاتری نسبت به این دو را خواهد داشت که با موتور توربوپراپ به دلیل محدودیت های ذاتی آن نمی توان رسید. برد بسیار زیاد این پهپاد که 1700 تا 2000 کیلومتر عنوان شده، دیگر موضوعی است که باید به عنوان یک ویژگی مهم به آن اشاره کرد. نکته مهم اینجاست که متخصصان کشورمان از همان ابتدای راه صنعت پهپاد، در تحریم دولت ها و صنایع خارجی قرار داشته و با اتکا به توان داخلی موفق به توسعه و تولید بیش از 500 فروند از انواع مختلف هواپیماهای بدون سرنشین در این سال ها شده اند. البته الگوبرداری از طرح های موفق و مطرح خارجی نیز در برخی پهپادهای جدید ایرانی مشهود است که به عنوان یک راه حل میانبر پذیرفته شده در طراحی محصولات، مورد قبول است اما توسعه زیرسامانه های مختلف حتی موتور و تولید انبوه آنها در داخل کشور به انجام می رسد که سبب سرپا ماندن صنعت پهپاد در کشورمان حتی با وضع تحریم های شدیدتر در چند سال اخیر شده است. بنابراین به جرأت می توان گفت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در این صنعت نه تنها در منطقه بلکه در دنیا بسیار بالا بوده همانگونه که افتخاراتی نظیر تصویربرداری طولانی مدت و عبور از روی ناوهای هواپیمابر و ناوشکن های نیروی دریایی آمریکا و پایگاه های این کشور در زمان اشغال عراق در چند سال گذشته نیز اثبات عملی این جایگاه بوده است. سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:جاسوسی سایبری , جاسوس سایبری , استاکس نت , اسراییل , ایران , آمریکا , , :: 20:9 :: نويسنده : سروش افشار
امروزه اسرار تجاری و اقتصادی براي دولتها و سازمانهای جاسوسی، از اسرار نظامي اهميت بيشتری يافته است. به همين جهت جاسوسي اقتصادي روز به روز شدت گرفته و روش هاي تازهای برای كسب اخبار و اطلاعات مفيد به كار گرفته میشود. سپس شواهدی را مبنی بر درگیر بودن دو کشور اسرائیل و آمریکا ارائه میکند و ویدیو را با طرح این سوال ادامه میدهد که شاید مهمتر از این مطلب که این ویروس را چه کسی طراحی کرده است؛ این مطلب باشد که، چه کسی این ویروس را طراحی مجدد خواهد کرد؟ در این رابطه شواهدی را نیز مبنی بر وجود منابع )سورس) این کد در یوتیوب ارائه میکند
سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:IRANELECTIONWATCH , بی بی سی , BBC , BROADWAY WORLD , دیده بان انتخابات ایران , , :: 17:2 :: نويسنده : سروش افشار
تاثیر گذاری در فضای داخلی ایران از جمله برنامه های اصلی رسانه های ضد ایرانی بوده است.
راه اندازی بی بی سی فارسی در دی ماه 87 خود گواهی بر این موضوع است که شروع فعالیت های گسترده رسانه ای در راستای پتانسیل مردمی در ماه های مانده به انتخابات ایران مدلی است که توسط جریان رسانه ای فارسی زبان غربی پدیدار می شود. اما در این روزها با پدیده جدید مواجه شدیم که عکس این مطلب را می رساند و آن هم راه اندازی سایت انگلیسی زبان با حوزه تخصصی انتخابات ایران است،که این امر جدای از همه حواشی تاثیر این حادثه را در معادلات جهانی نشان می دهد.
در این راستا برادوی ورلد Broadway World نوشت، اولین سایت انگلیسی زبان که منحصرا به انتخابات ایران تعلق دارد با نام " دیده بان انتخابات ایران، Iran Election Watch" توسط عناصر ضدانقلاب راه اندازی شد.
دنیس اجیری
سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:اوباما , بنیامین نتانیاهو , ایران , آمریکا , اسراییل , جفری گلدبرگ , جروزالم پست , نیویورکر , نیویورک تایمز , بلومبرگ , نشریه آتلانتیک, :: 12:58 :: نويسنده : سروش افشار
رفتار نتانياهو از تهديد ايران براي اسرائيل خطرناكتر است به گفته گلدبرگ، پس از انتخاب شدن فلسطين به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل، اوباما در جمعي خصوصي گفت "اسرائيل نميداند كه منافعش در چه چيزي است". وي همچنين در مورد تصميم نتانياهو به ادامه شهركسازيها گفته است: نتانياهو دارد اسرائيل را به سوي انزواي كامل بينالمللي ميبرد. به اعتقاد اوباما، اگر دولت كوچك اسرائيل كه در منطقهاي نه چندان مهماننواز تشكيل شده، تنها دوست و متحد خود – آمريكا – را از دست بدهد، نابود خواهد شد. ايران تهديدي كوتاه مدت براي اسرائيل است، اما رفتار مقامات خود اسرائيل در بلند مدت دولت اسرائيل را تهديد ميكند. ![]() گلدبرگ در مقاله خود در مورد نظر اوباما پيرامون موضوع فلسطين اظهار ميدارد: اوباما معتقد است نتانياهو سياستمداري بزدل است اما رهبري بلامنازع در اسرائيل است كه با اين حال تمايلي به استفاده از سرمايه سياسي در جهت پيشبرد طرح سازش و توافق با فلسطين ندارد. اين روزنامهنگار نزديك به كاخ سفيد همچنين از تمايل جان كري به از سرگيري روند سازش اشاره ميكند اما خاطرنشان ميكند كه اوباما اشتياق كمتري نسبت به اين موضوع دارد. باراك اوباما نتانياهو را گرفتار لابي شهركنشينان در اسرائيل ميداند كه به هيچ عنوان تمايلي به گرفتن ژستهاي سازشكارانه در برخورد با فلسطينيان ندارد و به همين دليل تلاش ديپلماتيك از جانب رئيس جمهور آمريكا در چنين شرايطي چندان هوشمندانه نيست. وي در پايان اين نكته را از جانب اوباما يادآور مي شود كه اسرائيل در رأيگيري بعدي سازمان ملل بيش از پيش خود را منزوي خواهد ديد. گفتني است جفري گلدبرگ روزنامهنگار مشهور و با سابقه آمريكايي نزديك به مقامات كاخ سفيد و با سابقه فعاليت در واشنگتن پست، جروزالم پست، نيويوركر، نيويورك تايمز، بلومبرگ، نشريه آتلانتيك و ... است.
سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:BBC , ایران , مستند , ویرانی دروازه شرقی , ایران , , :: 11:51 :: نويسنده : سروش افشار
برخی معتقدند که بی بی سی زرنگ است، راست میگوید؛ اما نه همیشه. به وقت و بزنگاه دروغ میگوید و سعی میکند زرورقپیچش کند تا به استناد همین زرورق و راستهایی که مخاطب قبلا از او شنیده است دروغ را باور کند. اما اخبار این رسانه انگلیسی خود می گویند که بی بی سی نه به وقت و نه بزنگاه، بلکه معمولا دروغ می گوید. این که چگونه این کار را می کند نیاز به دقت زیادی دارد، به همین خاطر دروغ هایش را راست می نماید. این گزارش نشان می دهد که بی بی سی چطور تاریخ را عوض می کند؛ دو ماجرای تاریخی بی ربط را پشت سر هم روایت می کند؛ حرف هایی را جعل می کند؛ دروغ هایی را از زبان کارشناسانش دائما تکرار می کند؛ از جانب دیگران بیانیه صادر می کند؛ هر چیزی را سیاسی می بیند و امنیتی؛ هر خبری که منبعش مقامات رسمی جمهوری اسلامی باشند را زیر سوال می برد، سنگ پراکنان به جمهوری اسلامی را تایید می کند؛ برای رهبرانش خط و نشان می کشد و دست آخر هم مجریانش ژست بی طرفی می گیرند. اینها همه گوشه ای است از رسانهای که دختران مجرد را مادران داغدار می خواند؛ همکاری با همکارانش تکذیب می کند؛ برای جمهوری اسلامی کلاهک های هسته ای می سازد و آنقدر دروغ می گوید که صدای فعالان بین المللی را هم در می آورد. گزارش مستند پنجاه دروغ بی بی سی، مشتی بر خروار دروغ هایی انداخته که هر روز از شبکه سلطنتی بی بی سی برای مخاطبینی به نمایش گذاشته می شود که گمان می کنند «بی بی سی گاهی دروغ می گوید». مشتی که تنها گویای تنوع و فراوانی این دروغ هاست. 1- دختر مجردی که در بی بی سی مادر شد؛ گوینده بخش خبری بی بی سی فارسی چهارشنبه 28دسامبر (7دی) گفت: «یکی از "مادرانی" که در اعتراض به بازداشت فرزندان خود، در پارک لاله تهران بست می نشستند، بازداشت شد. "ژیلا کرم زاده" بهمن ماه سال 88 بازداشت و حدود یک ماه زندانی شد و دادگاه بدوی در فروردین ماه او را به چهار سال زندان محکوم کرد. خانم کرم زاده، زمانی که برای گرفتن گذرنامه به اداره گذرنامه مراجعه کرده بود، دستگیر و برای اجرای محکومیت به زندان منتقل شد.» خدیجه مقدم (فعال فمینیست) که به عنوان مطلع و برای اعلام همبستگی با زن بازداشت شده، با تلویزیون فارسی بی بی سی ارتباط تصویری برقرار کرده بود، سخنان جالب توجهی را بر زبان آورد. وی در معرفی ژیلا کرم زاده عنوان کرد: «دلم می خواهد این را بگویم که ایشان یک شاعر جوان دلسوزی است که حتی ازدواج نکرده و خودش مادر نیست(!) ولی به قدری متعهد است که همه بچه های ایران را فرزند خودش می داند.!!» به نظر می رسد دست اندرکاران بنگاه سخن پراکنی انگلیس، فرصت کافی برای توجیه کردن منبع مطلع خود نداشته اند و فراموش کرده اند اظهارات وی را پیش از مصاحبه، چِک کنند. 2- دروغ بی بی سی درباره نماز میت ناصر حجازی شبکه خبری بیبیسی فارسی، وابسته به دولت انگلیس در گزارش خبری خود از مراسم تشییع پیکر ناصر حجازی، مدعی شد حجتالاسلام حسن خمینی بر پیکر وی نماز میت خوانده است. شبکه خبری بیبیسی فارسی در گزارش خود، آورده است: "در حضور نام های بزرگ فوتبال ایران، سیدحسن خمینی، نوه آیت الله روح الله خمینی، مراسم نماز میت را در استادیوم آزادی به جای آورد و در حالیکه جمعیت حاضر، یکپارچه نام حجازی را فریاد می کردند، مراسم تشییع ادامه یافت" به گزارش «نسیم»، نماز میت مرحوم ناصر حجازی توسط حجت الاسلام مالک مسئول فرهنگی باشگاه استقلال تهران در ورزشگاه آزادی تهران اقامه شد. 3- اعتراض های لندن و دروغ بزرگ بی بی سی جرقه اعتراض های گسترده لندن به قتل رسیدن جوان سیاه پوستی بود که این حادثه به سرعت احساسات و عواطف مردم بریتانیا تحریک کرد و در اعتراض به قتل این جوان 29 ساله به خیابان آمدند و طولی نکشید که تقریبا تمامی شهرهای اصلی انگلستان یکپارچه خشم شد. این خبر مهم از سوی شبکه جهانی بی بی سی این طور منعکس شد: «پلیس احتمال می دهد که این فرد در درگیری با یک گروه رقیب محلی کشته شده. به گفته برخی اهالی محل، طی این درگیری سه اتومبیل به تعقیب و گریز پرداختند در حالی که به علت اوضاع نا آرام محله، ظاهرا پلیس برای جلوگیری از این درگیری در محل حضور نداشت.» این جهت گیری بی بی سی ساکنان تاتنهام را خشمگین کرد و اعتراضات موج گسترده تری را به خودگرفت. تا این که بعد از یک هفته از خشم مردم، بی بی سی حادثه کشته شدن مارک مورگان (Mark Morgan) را با این تیتر «اطلاعرسانی در مورد مرگ "مارک دوگان" گمراهکننده بود» اصلاح کرد. این رسانه دولتی بااذعان به اینکه مرگ "مورگان" باعث براه افتادن موجی از اعتراضات در محله تاتنهام لندن شد در یک خط توضیح داد: «مارک دوگان 29 ساله بر اثر تیراندازی پلیس کشته شد.» *خط و نشان بی بی سی شبکه بيبيسي فارسی در تاریخ 26 شهریور 90 اقدام به پخش مستندی با عنوان "خط و نشان رهبر" به تهیه کنندگی و روایت گری "بزرگمهر شرف الدین" کرد. بنابر ادعای بيبيسي این مستند درباره چگونگی رهبر شدن حضرت آیتالله خامنهای است. راوی به به صورت کلی هدف از این مستند را معرفی می کند؛ «علی خامنهای چگونه رهبر ایران شد و چگونه رقیبانش را از راه برداشت». پاره ای از ادعاهای دروغ در این مستند بدین شرح است: 4. بيبيسي در این جمله، رسیدن به مقام ولایت را به عنوان مسابقه قدرت میان مسئولان نظام معرفی می کند و با نادیده گرفتن نقش خبرگان رهبری در انتخاب شخص اصلح برای مقام ولایت، مقام معظم رهبری را به عنوان شخصی نشان می دهد که از ابتدا به دنبال رسیدن به قدرت و حکومت بوده است؛ بيبيسي فارسی همچنین از واژه "رقیبانش" استفاده می کند و تا انتهای مستند هیچ حرفی از معرفی این رقیبان توهمی به میان نمی آورد. 5. بی بی سی پدر مقام معظم رهبری را شخصی گوشه گیر و جدا از مسائل سیاسی قلمداد می کند و حتی برقراری ارتباط میان مقام معظم رهبری در همان دوران جوانی با رجال سیاسی را بر خلاف خواسته پدرش توصيف ميكند. حال آن که بنا بر اسناد آیت الله سید جواد خامنه ای ابوي مقام معظم رهبري، از خانواده ای عالم و مجتهد بوده است و همواره با سیاست های دیکتاتوری رضاشاه مخالف بوده و مبارزه می کرده است. مقام معظم رهبری در توصیف ایشان می فرمایند : " پدرم با هر کاری که رضا خان پهلوی کرده بود، مخالف بود؛ از جمله اتحاد و شکل از لحاظ لباس و دوست نمی داشت همان لباسی را که رضا خان به زور می گوید، بپوشد. " پدر مقام معظم رهبری 6. با توجه به توصيف بزرگمهر، مقام معظم رهبري براي اولين مرتبه و به دليل فعاليتهايش در مسجد كرامت، توسط ساواك دستگير شده است. ( رهبر انقلاب از سال1350 تا 1353 در مسجد کرامت تدریس دروس اسلامی داشتند. با توجه به اسناد ساواک و خاطرات معظم له، ایشان شش مرتبه توسط نیروهای ساواک دستگیر شده اند که اولین دستگیری ایشان در سال 1341 بوده که از سوی امام خمینی (ره) حامل پیامی برای آيت الله ميلانى و علماى خراسان در خصوص چگونگى برنامه هاى تبليغاتى روحانيون در ماه محرّم و افشاگرى عليه سياست هاى آمريكايى شاه و اوضاع ايران و حوادث قم بوده است. 7. در این مستند راوی بی بی سی می گوید: "با سرنگونی شاه و پیروزی انقلاب، خامنه ای به تهران می رود"، که باز هم به این اظهار نظر، دروغی تاریخی است؛ برای نقد این دروغ، نیاز به توضیحی اجمالی درباره تشکیل شورای انقلاب است. شورای انقلاب به فرمان امام خمینی (ره) در فرانسه و با فرمان دادن به شهید مطهری تشکیل شد ؛ یعنی شورای انقلاب قبل از ورود امام به ایران و پیروزی نهایی انقلاب اسلامی تشکیل شده است و امام در فرانسه فرمان تشکیل این شورا را صادر کردند و مقام معظم رهبری یکی از افرادی بودند که توسط امام خمینی (ره) برای این شورا انتخاب شده بودند و بعد از اطلاع از فرمان امام خمینی (ره) توسط شهید مطهری به ایشان و قبل از پيروزي انقلاب، به تهران مراجعت کردند. 8. گوینده در ادامه معرفی مقام معظم رهبری دوستی ایشان با شهید آیت الله بهشتی و حجت الاسلام رفسنجانی را اینگونه توصیف می کند: " دوستی اش با اکبر هاشمی رفسنجانی و آیت الله محمد بهشتی دو چهره کلیدی انقلاب، او را به حلقه آیت الله خمینی نزدیک تر می کند. " برای رد کردن این دروغ بی بی سی نیازی به توضیح چندانی نیست، در موضوع تشکیل شورای انقلاب به انتخاب مقام معظم رهبری توسط امام خمینی (ره) اشاره شد و در پیامی دیگر از امام خمینی (ره) آشنایی معظم له با امام خمینی (ره) قبل از انقلاب مشخص می شود: اینجانب [امام خمینی ره] که از سال های قبل از انقلاب با جنابعالی [آیت الله خامنه ای] ارتباط نزدیک داشته ام و همان ارتباط بحمدالله تعالی تا کنون باقی است، جنابعالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی می دانم و شما را چون برادری که آشنا به مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت مطلقه فقیه جدا جانبداری می کنید، می دانم و در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید روشنی می دهید. 9. بنیصدر در گفتگو با بی بی سی درباره مقام معظم رهبری و مخالفت با حضور وی در شورای انقلاب می گوید: "در آغاز کارم اغلب نمیدونستند اینها عضو شورای انقلابند، وقتی هم دانستند همه تعجب می کردند، که چی مثلا، آدم هایی که نقششون چی بوده در انقلاب، آقای خامنه ای زندان رفته تبعید رفته، همین". این جملات دروغ بنی صدر در حالی از مستند بی بی سی بیان شد که اولا وی، بعد از مقام معظم رهبری و بواسطه تشکیل دولت موقت و به همراه چند نفر دیگرعضو شورای انقلاب شدند. ثانیا، این ادعای بنی صدر که کسی این افراد را نمی شناخت و همه تعجب می کردند، مبهم است و معلوم نیست منظور وی چیست، ولی به نظر می رسد منظور بنیصدر، اعضای دولت موقت هستند که بعد از پیروزی انقلاب و با تشکیل دولت موقت وارد شورای انقلاب شدند. ثالثا، اینکه کسی اعضای شورای انقلاب را نمی شناخت ادعای خنده داری به نظر می رسد، زیرا اعضای اولیه شورای انقلاب کسانی همچون آیت الله شهید محمد بهشتی، شهید مطهری، حجت الاسلام هاشمی، آیت الله علی خامنه ای وآیت الله طالقانی و... بوده اند. 10. در ادامه مستند خط و نشان رهبر، با به تصوير كشيدن قسمتهايي از حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق جنگي و عملياتي، راوي ميگويد: در روزهايي كه نزديكان آيتالله خميني، هر كدام گوشهاي از كشور را در اختيار گرفتن، سهم علي خامنهاي وزارت دفاع شده است". اين مسئله با واقعيت تاريخي تطابق ندارد زيرا مقام معظم رهبري هيچگاه وزير دفاع نبوده و حضور در جبهههاي جنگ بواسطه سرپرستي ايشان بر سپاه پاسدارن، جايگاه نماينده امام در شوراي عالي دفاع و علاقه شخصي ايشان براي حضور، جنگيدن و بازديد از مناطق جنگي و عملياتي بوده است. 11. در ادامه بيبيسي با تحريف منابع و تصاوير تاريخي موضوع ديگري را به مخاطب القا ميكند. راوي بی بی سی ميگويد: "نمايندههاي حامي ابوالحسن بنيصدر در مجلس درباره تلفات كرخه كور، از علي خامنهاي توضيح ميخواهند، آقاي خامنهاي در پاسخ مديريت رئيس جمهور بر جنگ را زير سؤال ميبرد". بيبيسي بلافاصله بعد از اين عبارت، صحنهاي را نشان ميدهد كه مقام معظم رهبري در مجلس عليه بنيصدر صحبت ميكند. با كمي دقت به اين صحنه متوجه ميشويم كه اين فرمايشات مقام معظم رهبري در جلسه رأي عدم كفايت مجلس به بنيصدر در تاريخ 31 خرداد 1360 است و نه در پاسخ به سوال نمايندگان حامي بنيصدر از رهبر معظم انقلاب و اصولا وجود چنين پرسش و پاسخي جعلي و دروغ است. 12. بيبيسي درباره عزل بنيصدر هيچ اشارهاي به اختلافات ميان بنيصدر با ديگر مسؤلان و حتي عزل بنيصدر از فرماندهي كل قوا توسط امام خميني در 24 خرداد 1360 ندارد و تنها عامل عزل بنيصدر را فرمايشات مقام معظم رهبري توصيف ميكند، در حالي كه رأي به عدم كفايت بنيصدر بدون هيچ گونه استيضاحي انجام گرفت و اين عدم كفايت 6 روز بعد از عزل بنيصدر از سمت فرماندهي كل قوا توسط امام خميني (ره) بوده است. (بنيصدر رد جلسه مجلس شركت نكرد و عملا استيضاحي صورت نگرفت) راوي بی بی سی با استفاده از سخنان مقام معظم رهبري در همان جلسه 31 خرداد و نشان دادن تصاوير بعدي مجلس عزل بنيصدر ميگويد: "در مجلسي انباشته از اعضاي حزب جمهوري اسلامي، اين حرفها كبريتي است در انبار باروت، استيضاح رئيس جمهور كليد ميخورد، اينجا رأي نمايندگان به عدم كفايت بنيصدر." 13. درباره موضوع تحميلي بودن نخست وزير از طرف مجلس و امام خميني (ره)، تحميلي در دوره اول وجود نداشته و دور اول نخست وزيري ميرحسين موسوي با هماهنگي و رضايت مقام معظم رهبري بود و تنها در دور دوم رياست جمهوري، امام پيشنهاد نخست وزيري ميرحسين موسوي را به ايشان دادند.
15. مستند ساز بی بی سی همچنين شيخ علي تهراني را به عنوان يكي از اساتيد مقام معظم رهبري ميشمارد كه اين حرف نيز همچون ساير استدلالهاي بزرگمهر واژهاي جز دروغ بر آن نهاده نميشود.
16. بی بی سی در بخش دیگری از مستند خود، به نقل از منتظري انتخاب مقام معظم رهبري را ابتذال مرجعيت شيعه معرفي كرده است، در اينجا يادآوري نامه منتظري به رهبر معظم انقلاب به عنوان انتخاب ايشان از سوي خبرگان رهبري براي اثبات دروغ بودن و تحريف تاريخ از سوي بيبيسي كمك شاياني ميكند. متن پیام آقای منتظری جهت عرض تبريك به مقام معظم رهبري: بسم الله الرحمن الرحیم جناب مستطاب حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج سید علی خامنه ای رهبر منتخب جمهوری اسلامی ایران دامت برکاته
با كمي مطالعه در بازنگري قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، مشخص ميشود كه جايگاهي به عنوان نخستوزيري وجود ندارد و تمامي وظايف نخستوزير منتقل به رئيس جمهور ميشود، يعني ديگر جايگاه رياست جمهوري به مانند دهه شصت، از حداقل مديريت برخوردار نبوده و رئيس جمهور به عنوان رئيس هيئت دولت و قوه مجريه ميبايست نسبت به مسائل اجرايي كشور نظارت داشته و جوابگو باشد. 18. راوی بی بی سی با اشاره به موضوع استعفای مجلس ششم در سال 1382در ادامه می گوید: "در بیرون از مجلس انتقاد از رهبر بهای سنگین تری دارد. شاید جالب ترین قسمت این مستند استفاده جالب و خنده دار بی بی سی از تصاویر غائله 18 تیر 78 است، از سوی دیگر هیچ غائله ای در سال 82 به دلیل بسته شدن روزنامه در کشور وجود ندارد. اینکه تصاویر پخش شده درباره غائله 18 تیر 78 است، نیاز به اثبات ندارد زیرا در همان صحنه های پخش شده در این مستند تاریخ ضبط فیلم در بالای سمت راست تصویر دقیقا زیر لوگوی بی بی سی وجود دارد "18 تیر 78"، این طنز تصویری بی بی سی یعنی برگشتن از سال 82 و ماجرای استعفا، به تاریخ 78 و ماجرای کوی دانشگاه!!! • بی بی سی و روایت های دروغینش از دفاع مقدس 19. مستند دو سرباز؛ دروغ پردازی بی بی سی در مورد دفاع مقدس شبکه تلویزیونی بی بی سی در تاریخ 24سپتامبر (2مهر) همزمان با هفته دفاع مقدس با پخش مستند جنجالی"دوسرباز" که سال گذشته هم به همین مناسبت از بی بی سی پخش شده بود (و مورد نقد صدا و سیما و دیگر رسانه های داخلی قرار گرفت) به تخریب ارزش های انقلاب و دفاع مقدس پرداخت. اما در مستند "دوسرباز" نکات قابل توجه زیادی وجود دارد که تنها یکی از نقدهای جالبی را که سال گذشته در رسانه ها منتشر شد در این قسمت می آوریم: در این مستند «بی بی سی سعی داشت تا به مخاطب القا کند که نبرد هشت ساله ایران با ارتش بعث صدام صرفاً نبرد "صدام" و" امام" است و سراسر شکست است و سرافکندگی. نگارنده قصد دارد در این یادداشت برنامه پخش شده بی بی سی را از نظر صحت و سقم اسنادی و نیز کار رسانهای و عملیات روانی بررسی نماید. راوی بی بی سی در این مستند ادعا می کند یک رزمنده داوطلب ایرانی و یک سرباز عراقی در خلال عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر یکدیگر را ملاقات می کنند و رزمنده ایرانی دلش برای سرباز مجروح عراقی می سوزد و او را از دست تیر خلاص زن های جمهوری اسلامی! (اتهام جدید بی بی سی علیه دفاع مقدس) نجات می دهد و سپس بعد از نزدیک به 30 سال آنها اتفاقی در کشور کانادا! در حالی که جفتشان از تالمات جنگ از نظر روحی بسیار بهم ریخته اند یکدیگر را در یک مرکز روان درمانی ملاقات می کنند و این ملاقات به گوش "ژیار"که او نیز اتفاقی چند کوچه پایین تر است می رسد و اتفاقی به این بزرگی رخ می دهد که این دو باز یکدیگر را می بینند!
22. در بخشی از این مستند بی بی سی، ترانس کلارک سفیر سابق انگلیس در بغداد ادعا می کند هر دو رهبر با غرب دشمن بودند. این ادعای کلارک 180 درجه در تقابل با منبع مهمی از تاریخ جنگ قرار دارد. کتاب "ویرانی دروازه شرقی" نوشته "وفیق السامرایی" ژنرال ارشد استخباراتی عراق که رسما در این کتاب عنوان می شود که آمریکایی ها و غربی ها اطلاعات جبهه ایران را به روز به اطلاع عراق می رساندند حتی درحد زدن خاکریز در روزی جدید. (کیهان: 8 مهر 1389)
سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:کلاهک جنگی , موشک بالستیک , شهاب , فاتح110 , موشک قیام , سجیل , عاشورا , قدر , , :: 14:44 :: نويسنده : سروش افشار
موشک های نظامی ساخته شده اند تا مواد منفجره را به محل هدف برسانند و پس از اصابت، با انفجار حاصله آن را از بین ببرند. این محموله در بخشی از موشک که اصطلاحاً به آن سر جنگی(کلاهک جنگیWarhead-) گفته می شود قرار می گیرد.
سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:جولیان آسانژ , ویکی لیکس , رکن پنجم , مجید محمدی , حلقه کیان , سیدحسن نصرالله , دریم ورکز , جمهوری اسلامی ایران , :: 12:23 :: نويسنده : سروش افشار
چندي پيش خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر اعتراض "جولیان آسانژ" موسس ویکی لیکس به تولید فیلمی با عنوان "رکن پنجم" که آن فیلم را "دروغ اندر دروغ" توصیف کرده بود.
وی در سخنرانی ویدئویی خود خطاب به دانشجویان دانشگاه آکسفورد گفت: «این فیلم تبلیغاتی یکجانبه و به شدت علیه وبسایت ویکیلیکس است. ولی فقط حمله علیه ما نیست، بلکه حملهای آگاهانه علیه ایران نیز هست و به تبلیغات جنگافروزانه علیه ایران دامن میزند.» به گفته جولین آسانژ، صحنه اول این فیلم، مرکزی نظامی در ایران را در حالی نشان میدهد که ایرانیها در حال کار برای ساختن بمب هستهای هستند. وی سپس میپرسد: «یک چنین ماجرایی با ساختن فیلم درباره ویکیلیکس چه ارتباطی دارد؟» جولین آسانژ سپس یادآوری میکند که خود دستگاههای اطلاعاتی آمریکا میگویند که ایران در حال حاضر برنامههای هستهای تسلیحاتی ندارد. وی میافزاید: «فیلمنامه این فیلم دروغ اندر دروغ است، فیلمی پرهزینه و هالیوودی که قرار است در ماه نوامبر اکران شود. رسانههای فاسد و فرهنگ فاسد به این شکل در جنگ دستگاههای امنیتی شریک میشوند.» اما همین اظهارنظر ساده موجب شد تا "مجید محمدی" عضو "حلقه کیان" تاب نیاورد و طی مطلبی با عنوان "آسانژ: انقلابی يا تبهکار؟" در سایت رادیو فردا به محاکمه وی بپردازد. وی در ابتدا ضمن معرفی موسس ویکی لیکس، از تحرکات وی با عنوان "ضدآمریکایی" یاد می کند و همچنین مصاحبه آسانژ با "سیدحسن نصرالله" را "لکه ی ننگ حرفه ای" برای جولیان آسانژ قلمداد می کند.وی در ادامه می نویسد : «آسانژ در انتقاد به فيلم از عدم صحت سناريويی که جاش سينگر (نويسندهی مجموعهی پر بينندهی "وست وينگ" يا "بخش غربی کاخ سفيد") نوشته سخن گفته است گويی که نويسندگان مجموعههای داستانی بايد همانند نويسندگان فيلمهای تاريخی و مستند به رخدادها وفادار بمانند.»! در حالی عضو حلقه کیان، این فیلم را یک فیلم داستانی می داند که سازندگان فیلم نظر دیگری دارد.به گزارش دوویچه وله «استودیوی فیلمسازی "دریمورکز" گفته که "رکن پنجم" نمایشگر نخستین روزهای ویکیلیکسست.» دوویچه وله اضافه کرد: «کارگردانی این فیلم را بیل کندون برعهده دارد. کندون می گوید: "ما میخواهیم پیچیدگیها و چالشهای شفافیت در عصر اطلاعات را بکاویم".» اما محمدی در ادامه، بدون توجه به اینکه برای تولید فیلمی با موضوع یک شخص واقعی باید براساس واقعیات تصویرسازی شود، خواسته یا ناخواسته نه تنها صحت شخصیت پردازی افراد را در فیلمهای هالیوودی زیر سوال می برد، بلکه از آن نیز دفاع می کند. وی می نویسد: «مگر اولين بار است چنين اتفاقی افتاده که صدای آسانژ در آمده؟ مگر بقيهی سناريو نويسان و کارگردانان مثل کن بِرنز (مستند ساز معروف امريکايی که آثارش بارها از شبکهی عمومی پی بی اس پخش شده) از اين چهرهها فيلمهای مستند ساختهاند که فيلم مربوط به آسانژ نيز چنين باشد؟ اين انتظار چگونه برای آسانژ شکل گرفته است؟ تنها خود بزرگ بينی بيش از حد يا نظريهی توطئه است که عکس العمل وی را توجيه می کند. او در اين موضوع بايد خود را در کنار بزرگ ترين چهرههای تاريخ می ديد که به پردهی سينما راه يافتهاند.» مجید محمدی در ادعایی عجیب تر سخنرانی مدیر سایت ویکی لیکس را حرکتی برای "کسب حمايت جمهوری اسلامی" دانسته است. سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:روسیه , چین , پیمان امنیتی , پیمان نظامی , جیمز دوئرتی , ایران , , :: 10:15 :: نويسنده : سروش افشار
چرا ما با كشورهاي روسيه وچين كه درخواست ايجاد پيمان امنيتي نظامي كرده بوديم پيمان نبستيم تا جاي ما را كشورهند بگيرد؟
ب. بررسي عوامل واگرايي در روابط ايران و روسيه نتيجه یک شنبه 8 بهمن 1391برچسب:هولوكاست , HOLOCAUST , اصحاب اخدود , سوره بروج , کوره های آدم سوزی , ذوانوس , یمن , یهود , امیر مومنان علی ( ع ) , دانیال , تورات , همه سوزی , جنگ جهانی دوم , هیتلر , توطئه , :: 23:16 :: نويسنده : سروش افشار
بنام خداوند بخشنده مهربان سوگند به آسمان که دارای برجهای بسیار است . و سوگند به آن روز موعود . و شاهد و مشهود . مرگ و عذاب بر شکنجه گران صاحب گودال باد . گودالهایی پر از آتش شعله ور . هنگامی که در کنار آن نشسته بودند . و آنچه را نسبت به مومنان انجام می دادند تماشا می کردند . سوره بروج آیه اول تا هفتم . صاحبان گودال یا اصحاب اخدود چه کسانی بودند و چه بلایی سر مومنان آوردند ؟ در اینکه این گروه شکنجه گر چه اشخاصی بودند و در چه زمانی می زیستند ؟ مفسران و تاریخ نویسان نظرات مختلفی دارند . ولی آنچه در همه روایات تقریبا مشابه گفته شده این است که آنها خندقهای بزرگی از آتش فراهم ساخته بودند و مومنان را وادار می کردند که دست از ایمان خود بردارند ، هنگامی که با مقاومت آنان روبرو می شدند آنها را در این کوره های آدم سوزی انداخته و به آتش می کشیدند . سرگذشت اصحاب اخدود بنا به روایت اول : ذوانوس آخرین نفر از سلسله گروه حمیر در سرزمین یمن بود . وی به آیین یهود در آمد و گروه حمیر نیز از وی پیروی کردند ، او نام خود را یوسف نهاد ، و مدتی بر این منوال گذشت ، سپس به او خبر دادند که در شمال یمن هنوز گروهی بر آیین نصرانیتند ، هم مسلکان ذوانوس او را وادار کردند که اهل نجران را مجبور به پذیرش آیین یهود کند . ذوانوس هم طبق خواسته اطرافیانش از مسیحیان خواست که آیین یهود را بپذیرند ولی حاضر به شهادت شدند ولی حاضر به صرف نظر کردن از آیین خود نبودند . ذوانوس دستور داد خندق عظیمی کندند و هیزم در آن ریختند و آتش زدند ، گروهی را زنده زنده به آتش انداختند و گروهی را با شمشیر کشتند . به طوری که عدد مقتولین و سوختگان به آتش به بیست هزار نفر رسید . کشور همسایه یمن یعنی حبشه مسیحی بود پس چون پادشاه حبشه از شرح حال مسیحیان یمن مطلع گردید به یمن حمله کرد و اینگونه اصحاب اخدود به سزای اعمال ننگین خود رسیدند . روایت دوم : به نقل از امیر مومنان علی ( ع ) : مجوس اهل کتاب بودند و به کتاب آسمانی خود عمل می کردند ، یکی از پادشاهان آنها با خواهر خود همبستر شد و آن زن از پادشاه خواست که ازدواج را خواهر را مجاز بشمارد ، ولی مردم نپذیرفتند و زیر بار نرفتند و پادشاه عده ای از مومنان را که سخن او را قبول نکردند در خندقی از آتش افکند . روایت سوم : بعضی نیز این ماجرا را مربوط به اصحاب دانیال پیامبر معروف بنی اسراییل و یارانش دانسته اند که در کتاب دانیال از تورات به آنها اشاره شده است . روایت چهارم : در حدیثی از امیر مومنان علی ( ع ) آمده است که خداوند پیامبری از میان مردم حبشه بر آنها مبعوث کرد ، آنها به تکذیبش برخاستند و در میان آنان جنگی واقع شد ، سرانجام گروهی از یاران آن پیامبر را کشتند و گروه دیگری را با خود پیامبر اسیر کردند ، سپس محلی را آماده کردند و آنرا پر از آتش ساختند . و مردم را به کنار آن دعوت کردند و گفتند هر کس بر آیین ماست به کناری رود ، و هر کس دین این گروه را دارد باید خودش را در آتش بیفکند ، یاران آن پیامبر چون دیدند هیچ راهی نیست شجاعانه خود را در آتش افکندند . روایت های دیگری نیز در مورد اصحاب اخدود بیان شده است . هولوکاست یا همه سوزی دیرینه ای به قدمت تاریخ بشر دارد . قصد من از این نوشته حتما این نبود که بگویم اصحاب اخدود یهودی بوده اند هر چند که بر اساس اکثر روایات اصحاب اخدود یهودی بوده اند . اثبات این که اصحاب اخدود بر چه آیینی بوده اند هدف من نیست . بلکه منظور سرنوشت اینان بوده که در این دنیا به مکافات عمل گرفتار و نیز وعده الهی نیز بر مجازات آنان با آتش سوزان جهنم است . آتشی که بی تردید مافوق تصور بشر است . قدر مسلم این که واژه هولوکاست نه از زمان جنگ جهانی دوم که از قدیم الایام بوده ، و بارها و بارها به انحا مختلف در تاریخ تکرار شده است . نمونه های زیادی را میتوان برشمرد . هولوکاست ایرانیها در 2600 سال پیش در روز 13 فروردین ، ماجرای اصحاب اخدود ، قحطی زمان جنگ جهانی اول در ایران و بلاهای بسیاری که بر سر سایر ملل نیز نازل شده و عده ای به دست عده ای دیگر از بین رفته اند . با این حال ، اکثر ما فکر می کنیم که واژه هولوکاست از زمان جنگ جهانی دوم ابداع شده است . جالب این که در جایی خواندم که هزینه جنگ جهانی اول و دوم توسط خانواده های ثروتمند یهودی که بانکدارها و سرمایه دارهای بزرگی هم هستند تامین شده است . یعنی یهودی ها پول دادند که هیتلر زنده زنده آنها را در آتش بسوزاند ؟ کدام را باور کنم ؟ اینکه هولوکاست یهودیها واقعا رخ داده ؟ یا اینکه مصببین جنگ های جهانی و تامین کننده مالی آنها چه کسانی بوده اند ؟ فرضیه های زیادی در این مورد میتوان مطرح کرد که یکی از آنها می تواند توطئه باشد . بله توطئه . یعنی عده ای برای رسیدن به مطامع خودشان جهانی را سرکار گذاشته اند . سروش افشار 8/11/91 منابع : قرآن کریم تفسیر نمونه سایت ها و وبلاگهای اینترنتی پدر دستشو میندازه دوره گردنه پسرش میگه پسرم من شیرم یا تو؟ پسر میگه : من..! پدر میگه : پسرم من شیرم یا تو؟! پسر میگه : بازم من شیرم... پدر عصبی میشه دستشو از رو شونه پسرش بر میداره میگه : من شیرم یا تو!؟ پسر میگه : بابا تو شیری...! پدر میگه : چرا بار اول و دوم گفتی من حالا میگی تو ؟ پسر گفت : آخه دفعه های قبلی دستت رو شونم بود فکر کردم یه کوه پشتمه اما حالا... ای خداوند ! به علمای ما مسئولیت و به عوام ما علم و به مومنان ما روشنایی و به روشنفکران ما ایمان و به متعصبین ما فهم و به فهمیدگان ما تعصب و به زنان ما شعور و به مردان ما شرف و به پیران ما آگاهی و به جوانان ما اصالت و به اساتید ما عقیده و به دانشجویان ما نیز عقیده و به خفتگان ما بیداری و به دینداران ما دین و به نویسندگان ما تعهد و به هنرمندان ما درد و به شاعران ما شعور و به محققان ما هدف و به نومیدان ما امید و به ضعیفان ما نیرو و به محافظه کاران ما گستاخی و به نشستگان ما قیام و به راکدان ما تکان و به مردگان ما حیات و به کوران ما نگاه و به خاموشان ما فریاد و به مسلمانان ما قرآن و به شیعیان ما علی ( ع ) و به فرقه های ما وحدت و به حسودان ما شفا و به خودبینان ما انصاف و به فحاشان ما ادب و به مجاهدان ما صبر و به مردم ما خودآگاهی و به همه ملت ما همت ، تصمیم و استعداد فداکاری و شایستگی نجات و عزت ببخش . دکتر شریعتی پيوندها
|
|||
![]() |